EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

27399

Bijdrager:

Jaar:

2011

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

712 Oude Spoorbaan

Straat:

Baarsstraat

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Industrieel Erfgoed

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
de hal van de Fabriek

Beschrijving

aan de Baarsstraat.
Wat voor een bedrijf was hier gevestigd? Volgens iemand van de Fabriek is de vloer is enorm dik en de onderliggende kelder flink gestut met pilaren.

 In de hal staat de tentoonstelling: 'Eyndhoven 800 jaar evenementenstad'
Achtergrond informatie:
"Het is het jaar 2032. De symbolische skyline van Eindhoven omvat elementen uit steden als Milaan, Parijs, Berlijn, Tokyo, Detroit, Rotterdam (steden waaraan Eindhoven zich spiegelt). Mensen trekken naar Eindhoven om evenementen in de stad te bezoeken. De auto's komen op de binnenring terecht (de oude stadsmuur en stadsgracht van Eindhoven). Daar wordt aan de hand van de typische banners de 800 jaar oude geschiedenis van de stad zichtbaar gemaakt. Niet meer de tijdelijke identiteit "Lampegat", "Winterstad"of "Design Capital", maar afbeeldingen van de historie van de stad, die is uitgegroeid tot een metropool en die kan bogen op een geschiedenis van eendrachtige boeren die wel een biertje lusten! gezien de vondst van de drie-oren kannen uit de zestiende eeuw, die aangeven dat de Eindhovense bevolking nog gewoonten had die eigenlijk op het platteland thuishoorden....

Vanaf half januari hebben Florian de Visser (1983) en Stijn van der Vleuten (1985) in De Fabriek gewerkt aan een drie-dimensionale, perspectivische kaart van Eindhoven. Inspiratiebron voor deze 3-dimensionale maquette is een kaart van de belegering van Eindhoven tijdens de 80-jarige oorlog in de 16e eeuw. De ontwerpers maakten hun installatie aan de hand van informatie van het Stadsarchief Eindhoven, Gerard Rooijakkers (hoogleraar Nederlandse etnologie, volkscultuur) en Nico Arts (stadsarcheoloog) en City Dynamiek Eindhoven.
Bron: defabriekeindhoven.nl
Klik hier voor enkele foto's


Geplaatst op

27-02-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-08-2011
Naam: A. Thijssen  
img

In diit bedrijf zat vroeger boekbinderij de Wit.