EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

27340

Bijdrager:

Jaar:

1940

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

226 Sportpark Aalsterweg

Straat:

Aalsterweg

Onderwerp 1.:

Wereldoorlog I en II

Onderwerp 2.:

Overige WO II

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Begin WO II in Eindhoven (1)

Beschrijving

"Bevoorradingstroepen behorende tot de "tros" van het Duitse leger op de Aalsterweg."
Bron: Were Di Personeelsblad Vliegbasis Eindhoven Welschap, jaargang 1982.
In een Blitzkrieg zou je toch verwachten dat bevoorrading m.b.v. vrachtauto's zou gebeuren en niet met paard en wagen zoals hier!
<< Ondanks de slechte kwaliteit van de foto hebben wij gemeend hem toch te moeten plaatsen vanwege het bijzondere karakter. Hetzelfde geldt voor foto 27341. (red.) >>


Geplaatst op

21-02-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 22-09-2018
Naam: paul van der Cingel  
img

Met paard en wagen, handkarren, gestolen fietsen en zelfs te voet, heb ik de Duitsers ook weer zien vertrekken na hun nederlaag, in een eindeloos lange stoet die vanaf de Hoogstraat bij ons langs trok op de Kleine Berg.


Datum: 22-09-2018
Naam: wil van hout  
img

Prachtig om te zien, maar vergis je niet met een andere datum,10 mei 1940, ik heb toen geen paard gezien.


Datum: 23-09-2018
Naam: pauk van der Cinbel  
img

Beste Wil, op 10 mei 1940 was ik 11 weken oud. En over paarden gesproken, nu je het zegt, ik heb geloof ik ook geen paard gezien in de stoet waarover ik schrijf. Ik wilde duidelijk maken dat de Duitsers alles wat ze nog over hadden gebruikten om zichzelf en hun spullen en wat ze tijdens de oorlog allemaal in bezit hadden "gekregen", Heim ins Reich te brengen. Dat neemt niet weg dat ik ook paarden heb gezien, maar op een ander moment. Zoals bekend, werden tegen het eind van de oorlog alle mannen die nog een geweer konden vasthouden opgeroepen de Sieg alsnog te bewerkstelligen en dat soort soldaten zaten op drie boerenkarren met paarden ervoor langs de huizen, tussen De Gruyter en de Mecklenburgstraat. Ik was nieuwsgierig en ging naar ze toe. Ik zat op de kleuterschool, ik was 4 en de mannen gaven mij een kleurboek met allerlei afbeeldingen van Duits oorlogstuig en soldaatjes in uniform. Ik nam het meteen mee naar de kleuterschool en ik begon met de kleurpotloden, voor zover nog aanwezig, te kleuren. Maar dat duurde niet lang. Een van de twee kleuterjuffen zag waar ik mee bezig was en pakte het kleurboek af, mij niet begrijpend achterlatend.