EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2722

Bijdrager:

Jaar:

1980

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

423 Barrier

Straat:

Hendrik de Keyzerlaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Hendrik de Keyzerlaan. (2)

Beschrijving

Hendrik de Keyzerlaan (1980) gezien richting Alard Du Hamelstraat. RHCe / atlantis 1327.


Geplaatst op

27-01-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-01-2006
Naam: Willem Verstegen. Best  
img

Doet me goed de straat te zien waar ik het grootste gedeelte van m'n jeugd heb doorgebracht.Wij woonden op nummer 87 zowat het einde van deze straat. Ik denk dat hetzelfde geldt voor Jan Verspaget, want ook voor hem lagen hier zijn roots.
Het witte gebouw op de achtergrond is het voormalige patronaatsgebouw van de Pastoor van Ars parochie. Tegenwoordig een bedrijfspand. Prachtige herfstfoto.


Datum: 27-01-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

Vooraan links woonde de fam Jan Nagel en in het midden rechts (34?) Oma Nagel. Een prachtige laan.


Datum: 27-01-2006
Naam: Anne Troost  
img

Jan Nagel bloemen groothandel? Reed hij niet met een vrachtwagen rond van de veiling naar de bloemenwinkels in het zuiden? Ik dacht dat zijn wagen met houten rolluiken was uitgevoerd die blank gelakt waren. Op de achterkant stond zijn naam een beetje schuin omhoog geschreven. Als dat zo is dan heb ik hem bij mijn toenmalige werkgevers wel ontmoet .


Datum: 27-01-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

Ja Anne, dat was ie!


Datum: 31-01-2006
Naam: Piet Stoutjesdijk  
img

Willem Verstegen hoe kom je elkaar nog eens tegen: met oude foto`s.
Als je voor de auto vooraan links ingaat is de Hendrik Staetslaan en daar woonde ik n.l.


Datum: 31-01-2006
Naam: Trees Dezaire  
img

Een van mijn kwajongensstreken was o.a. dat ik een band van de bovenvermelde vrachtwagen van Jan Nagel heb leeg laten lopen. Dat was eigenlijk niet de bedoeling. De bedoeling was gewoon een beetje lucht laten ontsnappen, maar helaas bleef het ventiel hangen, waardoor de band helemaal leeg liep.
Overigens had men mij wel gesnapt, waardoor ik mijn straf niet heb ontlopen.


Datum: 09-03-2006
Naam: Y. Quadflieg-Walravens  
img

Piet Stoutjesdijk, wat een bekende naam. Waar woonde jij?
Ik woonde op H.de Keyzerlaan 50, schuintegenover fam. Verstegen, Arts en Everardus. Naast ons fam. Verspaget, Kleingeld, Muusters en tegenover op het pad, fam. Kerkhof, Meul, Knabbe.


Datum: 29-04-2006
Naam: Erie Coolen  
img

In deze straat woonden mijn opa en oma in de jaren 60, tegenover het VOJ-gebouwtje (naast een gangetje). Wij woonden zelf in Mensfort. Als we naar de speeltuin gingen, haalden we eerst een matje bij hen op om van de glijbaan te kunnen glijden (die van de speeltuin zelf vonden mijn oma en moeder vies). En als het vroor deed mijn opa ons botjes onder en liepen we daarop naar de bevroren vijver om te schaatsen. Voordat we daar aankwamen waren de schaatsen natuurlijk al niet meer zo goed ondergebonden, maar we hadden toch pret voor tien. Ook op mijn bips van de kant af glijden lukte aardig en ik heb wat broeken versleten in die tijd (en dat voor een meisje!!). Ik kijk terug op een heel gelukkige jeugd in deze straat van mijn opa en oma. Ook twee klasgenootjes van me woonden in die straat Jannie en Franka Stafleu waar ik dan ook mee speelde.


Datum: 24-08-2006
Naam: Trees Dezaire  
img

Prachtig Willem als ik zo het patronaat zie liggen, mijn gedachten gaan dan meteen uit naar de films daar in het weekend van Rin Tin Tin en de toneelstukjes die we daar speelden.
Rechts achter het patronaat zaten de verkenners waar ik jaren bij zat, onder leiding van hopman v.d Linden die was van de Sparwinkel tegenover de viswinkel Tuyp. Kees Tuyp zat ook bij de verkenners.
Willem volgens mij woonden naast jullie de Fam Arts waarvan een van de jongens (naam even kwijt) bij mij in de klas zat en tegenover jullie Paul Deziare die ook (weet niet of alle namen goed zijn maar dat hoor ik wel).


Datum: 25-08-2006
Naam: Erie Coolen  
img

Paul Dezaire is de naam. (zie 9-3-2006). Ja de films waren een echt uitstapje. 10 cent was het entreegeld. Durfde soms niet aan mijn moeder te vragen, zoveel geld in 1950-1955. Ook de meisjes hadden een ruimte naast het patronaat. De z.g. kabouters. Mijn zus Tonnie heeft als leidster Oehoe met de hopman samengewerkt. Eric, aan welk adres woonde je toen? Fam. Coolen komt mij bekend voor, maar ik weet niet meer waar.


Datum: 29-08-2006
Naam: Tom Jacobs  
img

Trees wij woonden in de Cornelis Bloemaertstraat, Paul zat bij mij in de klas en misschien ook wel bij de verkenners. Mijn zus Annie Coolen is ook enkele jaren leidster van de welpen geweest en zal wel bij jou op de meisje school gezeten hebben neem ik aan links naast het patronaat.


Datum: 29-08-2006
Naam: Steven Koster  
img

Erie, fam Arts, met Jacky en Wim waren beide net als ik bij de verkenners. Kan mij nog goed herinneren dat zij een eekhoorn in een kooi achter het huis hadden.


Datum: 20-11-2006
Naam: Jack Docters  
img

Familie van de Biggelaar woonde op 29, daar had ik een tijd een vriendinnetje, de jongste van de 3 dochters.


Datum: 30-04-2007
Naam: Willem Verstegen  
img

Zover ik nog weet woonde er op 51 Roosendaal, 53 Nagel, 57 Marijnissen, 59 de Lange, 61 Everaets, 63, Verkaart, 65 Staffleu, 67 Peeters, 69 Docters, 71 Garenfeld en later v.d.Ligt, 73 Coppens en later v. Hoorn, 75 Klaver, 77 de Bie, 79 v. Denderen, 81 Brakke,


Datum: 01-05-2007
Naam: Jack Docters  
img

Jack, dan maken we het rijtje maar even af van deze woningen, 83 Burman, 85 Arts, 87 Verstegen, 89 Everhardus, 91 en laatste in deze Philipswoningen de familie Kop, later Nat.


Datum: 01-05-2007
Naam: Vic van Lijf  
img

Dank je Willem ik was er niet zeker van daarom liet ik ze maar open. Wat ik wel onthouden heb is dat dat paard van Janus Kemps die langs de deur kwam precies wist waar hij moest stoppen, als Janus klaar was bij een klant dan liep dat paard al aan naar de volgende klant een paar huizen verderop. Ik heb Janus vaak als kind meegeholpen totdat ik een keer een bus melk liet omvallen toen was het einde oefening.


Datum: 10-04-2012
Naam: Hans van Melis  
img

Ik zie nu plotseling de twee riooldeksels, een voor vuilwater en een voor regenwaterafvoer naar de vijver.