EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coƶrdinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

26929

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

410 Limbeek-Zuid

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Stadsoverzichten

Onderwerp 2.:

Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Panorama Fellenoord

Beschrijving

Op de voorgrond de Lijmbeekstraat, daarachter de Harmoniestraat en op de achtergrond de St Antoniuskerk op de Fellenoord.


Geplaatst op

17-01-2011

Reacties:

Datum: 13-09-2011
Naam: Eric Kemperman  
img

Deze foto is in elk geval van vóór 1942. Het ademt de sfeer van een rustig dorp, maar dat is bedriegelijk. Niet ver achter de fotograaf ligt het (laag)spoor, en daarachter de Philipsfabrieken, en diverse sigarenfabrieken. Dus zo stil zal het niet geweest zijn! M.i. staat de fotograaf ergens bij de Gagelstraat. Helaas is niet één steen van dit tafereel vandaag de dag nog aanwezig.....


Datum: 14-09-2011
Naam: MichaĆ«l Hendriks  
img

Ik denk, Eric, dat deze foto van 1949 of later is. De St. Antoniuskerk heeft hier namelijk al het dak en het Angelustorentje van NA het herstel van de bomschade van 1944. ( Daarvoor zaten er in het dak een hele reeks kleine dakkapellen met luikjes ). Wie geeft wijsheid ??


Datum: 14-09-2011
Naam: Eric Kemperman  
img

Michaël, helemaal juist. De foto's van de St. Antonius laten dat verschil duidelijk zien. Luchtoto 29152 is vanuit ongeveer dezelfde hoek genomen (grote versie bekijken); daar is het gehele tafereel (behalve paard en wagen!) duidelijk op te zien. 200 m naar rechts (buiten deze foto) is de Boschdijktunnel in aanbouw; enkele jaren later reden de treinen op de plaats waar hier nog paard en wagen rondgaan. Op vooroorlogse foto's is er nog bebouwing op de voorgrond; je ziet op het pand rechtsvoor nog een daknok van een afgebroken huis. Jaartal is +/- 1950, en dat maakt de nostalgiewaarde van deze foto eigenlijk nog groter.