EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

26926

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

541 Eckart

Straat:

Grote Beerlaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Noodlokaal Grote Beerlaan

Beschrijving

In de diacollectie van Gerard v.d. Vorle kwam ik deze foto tegen van een dichtgeplankt gebouwtje op de hoek van de Grote Beerlaan. Wie weet welk gebouwtje dit was en waarom het dichtgeplankt is?


Geplaatst op

17-01-2011

Reacties:

Datum: 17-01-2011
Naam: Gerard van de Vorle  

Toen ik deze foto heb genomen was het een jeugdhonk. Er was onenigheid onder de jongerengroepen en die gingen over tot vernieling. De gemeente greep in en besloot het gebouwtje te sluiten maar zo te zien lukte dat niet helemaal.


Datum: 17-01-2011
Naam: Tini van Rooij  
img

Ik dacht dat dit voormalig noodlokaal van een school (De Tweelingen) een bepaalde tijd in gebruik is geweest als een soort vrijetijdsaccommodatie "De Maraboe". Gesloten toen gemeenschapshuis "De Boemerang" werd geopend? Later gesloopt en vervangen door een rijtje huizen, Grote Beerlaan 1a t.m. 1j.


Datum: 17-05-2011
Naam: Ronald Verhagen  
img

Volgens mij was dit een gebouwtje van Tweelingenschool inderdaad, maar ik heb er als kind ooit modelbouw gedaan; dus misschien toch Maraboe?


Datum: 17-11-2014
Naam: Marjolein Rooijakkers  
img

Het waren noodgebouwtjes(4 lokalen) van wat toen nog Nutsschool Eckart was. De eerste jaren groeide de school enorm en daardoor waren er een hoop noodgebouwtjes geplaatst. Ook aan de overkant stonden deze gebouwtjes, (6 klaslokalen). Later zijn daar de huizen op gezet maar dat was allemaal terrein van de Nutsschool.
De huizen aan de Meteoorstraat (nieuwer zijstraatje daarvan) was de plek waar onze kleuterschool stond. misschien heeft er nog iemand fotos van de kleuterschool? Ik weet dat er toen al veel gemaakt werden en die kon je dan bijbestellen. (sinterklaas en carnaval bv.) Ik en mijn oudere broer en zus hebben hier allemaal op school gezeten.