EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

26834

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Slagerijen

Onderwerp 3.:

Burghouts

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Slagerij Burghouts aan de Hoogstraat

Beschrijving

Hoogstraat 247


Geplaatst op

07-01-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 07-01-2011
Naam: Ger van der Palen  
img

Mijn harde schijf kraakt, maar zo herken ik toch wel de situatie. Links naast die deur voor de bovenwoning zat dan weer de winkel van Reker (kachels en haarden) met zo'n zelfde schuin verlopend portiek, maar dan aan de linkerkant. De witte muur rechts is dan van haringinleggerij Sijmons?


Datum: 25-02-2011
Naam: Andre Verstegen  
img

Je hebt het helemaal mis Ger. Die witte muur is van bakker Van Gennip. Daarnaast zat Bastiaans schoenen, dan Reker en dan haringinleggerij Sijmons en verder Dijkmans schoenen, Jan Konings sigaren en dan bakkerij Jacobs. En in de andere richting zat kapper Swinkels.


Datum: 26-02-2011
Naam: Ger van der Palen  
img

Toch hapert er nog wel wat aan je volgorde denk ik, maar ik wil wel aannemen dat ik ook fout zat.


Datum: 15-12-2015
Naam: Ton Burghouts  
img

Het betrof hier een dubbele woning; de slagerswinkel en het raam daarnaast en de bovenste verdieping (niet met de schuine kap) werden gebruikt en bewoond door mijn opa en oma met hun twee kinderen. De deur links van de winkel en de gehele bovenverdieping werden verhuurd aan de familie Teurlings.
Inderdaad was de bakker Van Gennip de buurman. Aan de andere kant van het pand woonde een oudere broer van mijn opa, Han Burghouts, met zijn familie en ik geloof dat mijn overgrootvader daar tot zijn dood in 1937 heeft ingewoond.
De slagerij annex woningen zijn rond 1930 gebouwd.


Datum: 18-12-2015
Naam: Ton Burghouts  
img

Volgens Giovanni betreft het een foto die ik heb ingezonden en waarop mijn beide grootouders achter de toonbank staan (foto 36489 Red.). Bedankt Giovanni, want nu weet ik waar die foto bij hoort.


Datum: 08-01-2016
Naam: Ton Burghouts  
img

Achter de slagerij annex woning was een heel diepe tuin die doorliep tot zowat de achterzijde van de woningen aan de Scheidingstraat. Volgens oma Burghouts (mijn zowat onuitputtelijke bron over het verleden) was er in de tuin een schuilkelder gebouwd. En toen de bezetters o.a. het koperwerk opeisten en beslag legden op de fietsen, heeft mijn opa een grote kist laten maken, daarin al het koperwerk gestopt en vervolgens in de tuin begraven. Die kist heeft tot mijn vader de zaak verkocht in de kelder gestaan als "rommelkist" en was niet door één man te tillen.
V.w.b. de fietsen hebben mijn grootouders twee heel oude fietsen aan de bezetter overgeleverd. Niet lang voor de oorlog hadden ze nieuwe fietsen gekocht. Die nieuwe fietsen waren ondergebracht bij een broer van oma, Jan van Hout, die toen al een soort loodgietersbedrijf had en die de fietsen uit elkaar haalde en ze als onderdelen in zijn zaak ophing of neerlegde.


Datum: 15-03-2017
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Sijmons zat in mijn herinnering op de Gestelsestraat. Dijkmans schoenen buiten de hedendaagse 'Rondweg' en bakkerij Van Gennip binnen deze 'Rondweg' wat meer richting centrum dan slagerij Burghouts. Naast Van Gennip zat de fam. Mikkers.


Datum: 15-03-2017
Naam: Sjef van Eijk  
img

In de adressengids van 1934 Sijmons in de Stephensonstraat 36. In de bedrijvengidsen van 1950 en 1953 Sijmons op Hoogstraat 255. In de bedrijvengidsen van 1967 Sijmons op Gestelsestraat 102a. In 1968 en 1970 Gestelsestraat 102a, naast haringinleggerij en conserven Den Dulk (die daar ook in 1934 al vermeld stond).