EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

26822

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Kloosterdreef

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Zegening Kloosterdreef

Beschrijving

De enige informatie die ik heb is dat dit Pastoor of Kapelaan de Vries is met een zegeniging op de hoek van de Kloosterdreef - Kronehoefstraat.


Geplaatst op

06-01-2011

Reacties:

Datum: 06-01-2011
Naam: Cor Platenburg  
img

We kijken hier tegen de voorkant van de St. Petruskerk aan dus dit kan nooit de hoek van de Kloosterdreef - Kronehoefstraat zijn. Die kruising lag veel verder naar rechts. Het gebouw links (een café???) ligt ongeveer op de plaats waar nu de Robbenstraat op de Kloosterdreef uitkomt.


Datum: 06-01-2011
Naam: Hans van Melis  
img

In het gebouw hier links zit de schoenwinkel van Volksbelang.


Datum: 07-01-2011
Naam: Tini van Rooij  
img

Ik dacht het niet Hans. Ik denk dat deze foto gemaakt is voordat het parochiehuis is gebouwd. En dan op de achterplaats van het café wat daar toen stond. Stond daar ook niet een kiosk?


Datum: 07-01-2011
Naam: Cor Platenburg  
img

Hans, Volksbelang heeft zijn ingang toch altijd gehad rechts van het Raadhuis van Woensel!


Datum: 07-01-2011
Naam: Gerard van de Vorle  

Tini van Rooij vraagt zich af of daar een kiosk heeft gestaan. Tini waar zou die gestaan moeten hebben? Ik heb een foto van kiosk met de Toneelgroep van de Petrusparochie. Ik schat deze foto uit de tijd rond 1925- 1930. Zou dat die kiosk kunnen zijn ?


Datum: 07-01-2011
Naam: Hans van Melis  
img

De kiosk die Tini bedoeld staat op foto 5715 en is in 1908 verplaatst naar de Woenselse Markt.
Tini. Om het torentje achter op de kerk te zien moet je inderdaad achter de zaal van het Parochiehuis staan. Ik heb vandaag daar een foto gemaakt maar het was erg nevelig, ik zal het zaterdag nog eens proberen.


Datum: 10-01-2011
Naam: Tini van Rooij  
img

Naar aanleiding van voorgaande reactie stuurde Hans foto 26855 in. Daarop is te zien dat deze foto gemaakt is, ongeveer op de plaats waar nu de grote zaal van het voormalige parochiehuis staat.
Duidelijk is dat het parochiehuis hier nog niet is gebouwd. En als de kapelaan De Vries de bouwpastoor is van de kerk van OLV van Altijddurende Bijstand, dan neem ik aan dat laatstgenoemde kerk nog niet in bedrijf is, dus dan is de foto van voor 1929.


Datum: 11-01-2011
Naam: Gerard van de Vorle  

Nog eens gaan buurten en over vroeger praten. De Pastoor was Pastoor van der Wiel en voor wat betreft de Kiosk ben ik zeer benieuwd. Ik had een prachtig foto ingestuurd van deze Kiosk met de toneelgroep St. Petrus Woensel of onderdeel van La bonne Esperance. Jammer deze foto is nog niet geplaatst. Als ik er iets meer van weet kan ik meerdere foto`s thuis brengen en eventueel plaatsen.


Datum: 11-01-2011
Naam: Redactie  
img

Gerard, de foto is geplaatst, zie 26857.