EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

26539

Bijdrager:

Jaar:

1942

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Demer

Onderwerp 1.:

Plattegronden / Topografie

Onderwerp 2.:

Centrum

Onderwerp 3.:

Demer

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Demer-West in 4 delen (1)

Beschrijving

Dit is de eerste van 4 foto's van de gevels aan de westzijde van de Demer vóór het bombardement van 6 december 1942. Voor de oostzijde zie de 8 foto's vanaf 19457.

De tekening zat in een lijst achter matglas, dus het resultaat is niet optimaal maar de grote versie laat voldoende zien.



<< beide tekeningen met een lengte van 2 meter (!) liggen momenteel in het EiB-huys bij de expositie over "de levensloop van Demer en Hermanus Boexstraat" die nog tot 28 januari 2011 is te bezichtigen. (red.) >>


Geplaatst op

12-12-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-12-2010
Naam: An de Groof  
img

Wat leuk om dit weer te zien. mijn oom Joh. Koonings had deze tekening ook.


Datum: 12-12-2010
Naam: Gerard de Beurs  
img

Ik snap even de huisnummering niet? Ik dacht dat er vanuit het centrum (dikwijls waar het raadhuis gevestigd is) opgenummerd werd en dan aan de linkerzijde de oneven nummering. Naar mijn idee is het hier echter geheel andersom?


Datum: 14-12-2010
Naam: Hans van Melis  
img

Klopt! Vanuit het centrum. IN het centrum wordt de algemene regel toegepast. De huizen (en de straten en pleinen) worden genummerd van noord naar zuid en van oost naar west. Zie voor 1e en 2e Wilakkerstraat.


Datum: 15-12-2010
Naam: Gerard de Beurs  
img

Bedankt Hans, weer wat geleerd. Al lijkt het me niet slim. Uitbreiding gaat meestal vanuit het centrum naar buiten toe. Maar op deze manier kun je de straten die genummerd zijn zoals de Demer en ten noorden van het centrum liggen niet langer maken of je moet gaan her-nummeren. (Of kruisen, en een met een nieuwe straatnaam verder gaan.) In de "buiten" wijken is het wel logisch dat men de huisnummers op laat lopen vanuit het centrum gezien.