EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

26286

Bijdrager:

Jaar:

2010

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Strijpsestraat

Onderwerp 1.:

Gezondheidszorg

Onderwerp 2.:

Verzorgings-, Verpleeghuizen / Ouderenhuisvesting

Onderwerp 3.:

De Passaat / Paulushuis

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
het Paulushuis

Beschrijving

Het Paulushuis aan de Strijpsestraat 144. Helaas raakt het steeds meer in verval!
Inwoners van Strijp vertelden me dat hier in het begin mensen uit Nederlands Indië opgevangen werden, nog voordat het een verzorgings-/verpleeghuis werd.


Geplaatst op

24-11-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 24-11-2010
Naam: Paul van Erp  
img

Vreemd dat met gebouwen die constructief in een goede staat lijken te zijn niets wordt gedaan. Projectontwikkelaars zouden hier mooie appartementen in kunnen maken. Natuurlijk ben ik niet op de hoogte van b.v. de eigenaar van het pand e.d. Wellicht leent het zich niet voor appartementen. Wie kan er meer over vertellen?


Datum: 11-12-2010
Naam: J.P.A. Verschuren  
img

Het Paulushuis is een prachtig pand, de herontwikkeling tot mooie en authentieke woonruimte, waar de oude elementen zowel buiten als ook binnen behouden blijven, heeft tijd nodig. Ook de bezwaren vanuit de buurt maken het project tijdrovend. Op korte termijn gaat deze situatie veranderen.


Datum: 29-06-2017
Naam: Els Pepplinkhuizen-Op't Roodt  
img

Heb héle goede herinneringen aan Huize Paulus en de Heuvel. Heb er in 1974 de opleiding ziekenverzorging gedaan. In huize Paulus woonden de somatische ouderen, en je kon door de tuin naar de Heuvel naar de demente bewoners. Je woonde in die tijd intern op de Koppele, in Vaartbroek. Als je late dienst had gehad stond mevr. Arts, Jo Coppens of Ada de Haan klaar met 'n kopje soep. Als je met kerst nachtdienst had kwam dokter Glas, gekleed in pyjamajasje met z'n colbertje erover en natuurlijk zijn dikke sigaar op de lip, iedereen fijne kerstdagen wensen. Ook aan Marianne Vermeer en Margreet Kramer (afdelingshoofden op Heuvel 1 en 2) denk ik nog met regelmaat terug. Fantastische mensen-mensen waren dat. Zou over die tijd 'n boek kunnen schrijven. Dank voor deze fantastische tijd.