EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2598

Bijdrager:

Jaar:

1920

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Keizersgracht

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Keizersgracht.

Beschrijving

Nu we het (elders op de site) toch hadden over oude fietsen... Een foto van mijn vader op de keizersgracht. Met fiets aan de hand. gemaakt in de jaren 20. Een leuke anekdote.... Mijn vader was tesamen met Opa en Opoe de Groot vanuit Drente (Borger) naar Eindhoven (Strijp -schootsestraat) gekomen. Om natuurlijk bij Philips te gaan werken. En mijn Vader kreeg verkering met mijn Moeder, maar die woonde in 't Pollingstraotje. Dus had mijn Moeder gezegd, dan kom maar op de fiets. Dat was in die tijd eerder gezegd dan gedaan. Mijn Vader had geen fiets, sterker nog, hij kon helemaal NIET fietsen. En wat heeft hij toen de eerste paar keer gedaan toen hij ging 'vrijen' in Gessel? Ja, hij liep van Strijp naar de Keizersgracht, huurde daar een fiets en liep met die fiets aan de hand naar 't Pollingstraotje. En 's-avonds natuurlijk weer in omgekeerde volgorde.


Geplaatst op

19-01-2006

Reacties:

Datum: 19-01-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Schitterend verhaal, het is maar goed dat hij vrijen niet hoefde te leren. In Woensel zeeje ze vruger unne boer me inne erum ken ut ok.


Datum: 19-01-2006
Naam: Anne Troost  
img

Kijk die had een inventieve gedachtegang. Hield daar twee dingen aan over. Een: hij had fietsen geleerd en zo te zien op een niet zo nieuwe. Twee: hij kreeg iets voor de rest van zijn leven dat wel langer meegegaan zal zijn als een fiets.


Datum: 19-05-2009
Naam: Gerard van der Vleuten  
img

Leuk verhaal, maar.... is dit wel de Keizersgracht? Stroomde hier geen water langs de weg en lagen hier geen bruggetjes in die tijd?