EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2597

Bijdrager:

Jaar:

1933

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

De Jonghlaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De Jonghlaan.

Beschrijving

G.J. de Jongh in Eindhoven de schoonvader van.... In Rotterdam de Directeur van Gemeentwerken, van 1879 tot 1910, die de belangrijkste havens ontwierp. Waterleiding, riolering en electrische straatverlichting liet aanleggen en verder een onuitwisbare invloed had op de stad. Ook ontwierp hij het stratenpatroon van Philipsdorp. Links op de hoek van de Frederiklaan de Etos kruidenierswinkel.


Geplaatst op

19-01-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-03-2006
Naam: Theo van den Dungen  
img

Deze Etos kruidenierswinkel is voor mij bekend terrein geweest, want mijn vader (Martinus cq Tinus van den Dungen ) is daar jaren lang chef geweest (het heette toen nog geen filiaalhouder geloof ik)
Het was tevens in 1919 de eerste winkel van de Philips Cooperatieve Verbruiksvereeniging
Op 11 november 1931 is deze cooperatie Etos geworden
Mijn vader is geboren in de Hulstlaan 18 en was een zoon van Theodorus Josephus van den Dungen en Lamberdina de Leest. Hij was op jonge leeftijd al eigenwijs want in tegenstelling tot iedere andere broer of zus ging hij niet in de Philips-fabrieken werken, maar kwam bij de Etos.
Als kind blijft me vooral bij het grote blauwe blik dat achter in het magazijn stond en dat, als het goed was, tot de nok toe was gevuld met vers gebrande pinda's .
Nog zelf koffie, suiker ed afwegen met de Berkel weegschaal dat waren nog eens tijden.


Datum: 01-05-2006
Naam: Hans Biermans  
img

Mijn grootvader, Willem Herman Biermans, is nog een van de oprichters van de zgn. Philips Coöperatie geweest. Bij zijn overlijden in 1923 werd zijn foto onder Philips-werknemers verspreid. Een ovaal portret, wat ik nog heel vaak ben tegengekomen bij (oud-)Philipswerknemers. Helaas ben ik het later kwijtgeraakt. Misschien heeft iemand het nog???