EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2580

Bijdrager:

Jaar:

1936

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Frederiklaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Frederiklaan, kruispunt Gagelstraat (1)

Beschrijving

Links een school. In het midden de palen waar Vic wel voorbij kwam op weg naar de MTS. Rechts enkele van de eerst gebouwde huizen in het Philipsdorp. Rechtsachter de ingang van het Philipsterrein. De fotograaf stond even op de plaats van de agent van foto 2578


Geplaatst op

18-01-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 28-04-2006
Naam: Matty van de Zanden  
img

De school droeg de naam Onze Lieve Vrouwe Onbevlekte Ontvangenis. Het was een oorspronkelijk meisjesschool. Hier bestaat de school nog uit 6 lokalen, later zijn er links nog 2 lokalen (op elkaar) bijgebouwd. Naar de fotograaf toe, op de hoek met de Gagelstaat stond de kleuterschool, maar of die er toen al was? In de Gagelstraat stond de St. Antonius jongensschool.


Datum: 08-07-2007
Naam: Petri van Gelder  
img

Zoals ik ook al bij een andere foto van dit kruispunt memoreerde woonde in het 3e huis rechts op de Frederiklaan mijn Tante Marie de Laure-van Gelder; de automobiel die voor de deur staat is beslist niet van haar.


Datum: 09-07-2007
Naam: Anky Bobier-Mutsers  
img

Die auto zou wel van mijnheer Enting kunnen zijn, hij staat net voor zijn huis. Mijn vader stond nogal eens bij het poortje van dat hek, dat onze tuin omringde, rechts op de foto. Het is net of hij er staat, leunend op het poortje. Heb op de lagere school gezeten, aan de linkerkant op de foto. Had een keer een mooie haan gekregen voor mijn verjaardag, zwart met allerlei kleuren. Die volgde mij nogal eens naar school en zat dan te kraaien op een van de palen van het schoolhek. Als de juffrouw het kraaien beu was, dan stuurde ze me naar buiten om de haan naar huis te brengen. Was wel leuk, kon ik gauw thuis wat drinken en misschien iets lekkers erbij en dan de weg oversteken en ik was weer op school. Petri ik herinner me mevrouw De Laure en haar dochter. In het laatste huis woonde de family van Hirtum en naast hun huis was een perkje.


Datum: 09-07-2007
Naam: Petri van Gelder  
img

Ja, de dochter van Tante Marie heette ook Marie maar noemde zichzelf Riet, was 'n oude vrijster, altijd bij moeder thuisgewoond. Kocht later appartement op de Montgomerylaan en heeft daar met haar Moeder gewoond en heeft deze tot haar dood verzorgd.


Datum: 03-07-2008
Naam: Jan Bakermans  
img

De palen met het opschrift Philips dorp stonden op div. plaatsen in het Philipsdorp. Wie weet waar de anderen stonden? Ik heb een foto bij de ingang van de Elisabethlaan, en aan het begin Frederklaan. Er moeten er ook gestaan hebben bij de ETOS bakkerij of mischien bij de Olmenlaan. Wie kan mij helpen ?


Datum: 03-07-2008
Naam: Diny Nagel-Grave  

Ik meen me te herinneren dat deze pilaren ook op het middenpad stonden op de Frederiklaan, ter hoogte van de Iepenlaan-Glaslaan. Inderdaad vlakbij de ETOS-bakkerij.


Datum: 25-03-2009
Naam: Ruurdtje Westerterp  
img

De school waar ik vroeger krasjes en prikken haalde met mijn moeder.


Datum: 28-03-2009
Naam: Toon Geevers  
img

Op de speelplaats van de school beheerde de scouting er een fietsenstalling tijdens thuiswedstrijden van PSV.


Datum: 19-01-2014
Naam: Hans van Melis  
img

Bij elke foto van de Elsabethlaan met de palen PHILIPS en DORP wordt dezelfde discussie aangezwengeld. Zie 41 1829 17211 maar nog niet bij foto 23612.
De Fredriklaan draait bij het voetbalterrein naar links.