EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

25781

Bijdrager:

Jaar:

2010

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

713 Hagenkamp

Straat:

Clovislaan

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Gestel, H Michaël

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Michaëlkerk

Beschrijving

Gestel, Hagenkamp. De vroegere Michaëlkerk aan de Clovislaan. Rechts voor stond vroeger een houten klokkentoren, die de tand des tijds niet heeft doorstaan en al jaren geleden verwijderd is. De kerk is inmiddels ook al jaren niet meer in gebruik. Wat gaat er mee gebeuren...?


Geplaatst op

15-10-2010

Reacties:

Datum: 17-10-2010
Naam: Willem van den Heuvel  
img

Het was een klokkentorentje. Ik was begin jaren 60 misdienaar en die moesten zelf de klok luiden. Daarna werd electronisch geluid. Als misdienaar was het een mooie tijd. Pater Piet was toen onze mentor. Hij was zo geliefd in de parochie dat de parochianen hem zelfs een Volkswagen cadeau gaven! Daarna is hij getrouwd en heeft hij het priesterleven achter zich gelaten!


Datum: 10-11-2010
Naam: San Hofkens - Booms  
img

Mijn vader en moeder woonden op de flat van Engelsbergen. De uitvaartplechtigheden voor mijn moeder (1971) en voor mijn vader (1983) zijn allebei hier gehouden, in de Michaëlkerk.


Datum: 10-11-2010
Naam: Peer Wouters  
img

Ik ben hier nog getrouwd in december 1970.


Datum: 11-11-2010
Naam: Willem van den Heuvel  
img

Peer, ik kan mij jouw niet meer herinneren, terwijl ik destijds alle huwelijksmissen moest doen met andere misdienaars. Heb je ons wel een fooike gegeven, want die echtparen vergeten we nooit? Bij sommigen mochten we zelfs op de receptie komen. Dit is natuurlijk een grapje. Maar ik wil alleen zeggen dat de gemoedelijkheid er in die tijd er wel was.


Datum: 10-02-2011
Naam: Henk Willemsen  
img

Nou Willem zal ik jou 's vertellen dat pater Piet een grove leugenaar was?
Toen mijn vader destijds solliciteerde bij de Boerenleenbank moest de kerk een verklaring van goed gedrag leveren.
Pater Piet zei toen tegen mijn vader,maak je geen zorgen,ik schrijf naar de Boerenleenbank wel dat er geen enkele belemmering is.
Jaren later bij fusie van Raiffeissenbank & Boerenleenbank tot Rabobank kwam dat oude briefje van Pater Piet boven drijven.
En.... ja hoor, hij schreef: De Hr Willemsen is een slechte kerkganger die geen gezinsbijdrage betaalde, het zou onverstandig hem in dienst te nemen.
Vandaar niet teveel eer voor deze leugenaar!


Datum: 10-02-2011
Naam: Willem van den Heuvel  
img

Henk, de parochianen liepen met hem weg, zoals ik vertelde. Ik niet! Ik vond het al raar dat hij na de 'volkswagen' de benen nam. Ik neem aan dat jouw verhaal klopt; dan weet je genoeg hoe het vroeger in Roomse Leven er aan toe ging. Zoals nu blijkt werden dus niet alleen de jongeren 'gepakt', maar ook de ouderen. Is het trouwens bij de Rabobank goed gekomen met je vader?


Datum: 11-02-2011
Naam: Henk Willemsen  
img

Hallo Willem, mijn vader heeft toch met veel plezier bij de RABO bank gewerkt. Jou verhaal van die Volkswagen klopt precies, eigenlijk was iedereen verbijsterd. In die tijd gaven mensen niet snel commentaar op de geestelijken. We leven nu in een tijd dat mensen niet alles meer stilzwijgen...gelukkig.


Datum: 11-02-2011
Naam: Ad Pluijm  
img

En dat pater Piet de parochianen vele duizende guldens uit hun zak heeft geschooid voor de glas in lood ramen. Zondags huilend op de kansel zijn preek afsteken, dat die ramen er echt moesten komen. Nou hij heeft ze gekregen. En nu ?? naar de sloper ??


Datum: 17-09-2013
Naam: Theo Verschueren  

De H. Michaëlkerk aan de Clovislaan (Hagenkamp) in Gestel is onder pastoor pater P. Arts s.s.c.c. (Paters van H. H. Harten) gebouwd in 1959 door architect J. Strik uit Boxtel. Het pre-fab houten kerkgebouw met een losstaande klokkentoren kreeg een plaats tussen twee flatgebouwen in en werd op 16 mei 1959 geconsacreerd. De klokkentoren veroorzaakte zoveel geluidsoverlast dat ze reeds rond 1970 werd afgebroken. De kerk werd gesloten op 3 oktober 2004.