EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

25774

Bijdrager:

Jaar:

1990

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

622 Het Ven

Straat:

Roosendaalstraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Koetsbedrijven / Stalhouderij

Onderwerp 3.:

Overige Koetsbedrijven

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Koetsier Fried van den Boomen

Beschrijving

Op deze foto staat Fried van de Boomen. Hij woonde in een boerderij in de Sliffertsestraat. (zie foto 22009). Hij was een paardenliefhebber. Hij had ook 2 koetsen dacht ik. Een witte en een zwarte. Hij heeft heel wat paartjes naar het gemeentehuis gereden. Op deze foto die is gemaakt in 1990 zit Erik van Dinter naast hem op de bok.
Mijn ouders waren toen 40 jaar getrouwd en werden door hem opgehaald. De foto is gemaakt in de Roosendaalstraat.


Geplaatst op

14-10-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-12-2011
Naam: Bart van den Boomen  
img

Fried was mijn oom en buurman. Hij had meerdere koetsen. Hij werkte bij de Noo en later voor de gemeente Eindhoven bij Plantsoen onderhoud. Maar de paarden was echt een hobby. Als hij een trouwpartij moest rijden dan kwam eerst de hoefsmid voor de paarden, bestelde hij bloemen voor op de koets (later kunst bloemen), was hij al 500 gulden kwijt en dan vroeg hij ook 500 gulden voor het rijden. Mijn vader werd er gek van, maar geld heeft hem nooit iets geinteresseerd. Hij heeft een mooi leven gehad ondanks dat hij geen vrouw en kinderen heeft gehad. We missen hem nog vaak.
Grt, Bart van den Boomen


Datum: 26-12-2011
Naam: Jeannette van Dinter  
img

Ha Bart,
Wat leuk iets van je te horen. Wij hebben nog tijdelijk in de kazerne gewoond, naast het huis van je oom. Hij kwam daar wel eens op de koffie. De paarden stonden nog in de wei aan de overkant!! Dat was nog in de goede tijd voor hem. Ik weet dat hij een nieuw huis heeft gebouwd, samen met familie, dat zullen jouw ouders zijn geweest. Is hij daar ook overleden en in welk jaar? Groeten, Jeannette


Datum: 28-12-2011
Naam: Bart van den Boomen  
img

26 -02 2002 is hij overleden in het ziekenhuis. Hij werd opgenomen voor een teenamputatie als gevolg van een slechte bloedcirculatie. Hij had een paar jaar daarvoor een nieuwe nier gekregen en dit was een complicatie. In het ziekenhuis vonden ze tijdens onderzoek een kanker gezwel in zijn buik en 6 dagen later is hij gestorven daaraan. Ging erg snel en hij heeft er weinig van mee gekregen.
Grt. Bart


Datum: 02-01-2012
Naam: E. de Jong  
img

Ik weet niet of ik bij jullie goed zit, maar ik ben voor mijn vader heel dringend opzoek naar zijn familie. Hij is geboren in Eindhoven. Zijn moeder heet Wilhelmina van den Boomen. Zij was destijds getrouwd met mijn opa, Hans de Jong. Later trouwde ze met ene meneer Gouw. Mijn vader is op zeer jonge leeftijd door de kinderbescherming uit huis geplaatst en heeft weinig tot geen herinneringen aan zijn biologische moeder. Mijn vraag is of een van jullie Wilhelmina van de Boomen kent. Graag zou ik meer van haar te weten willen komen en het liefst zelfs een foto van haar bemachtigen of iets waar zij bij op staat. Zouden jullie mij kunnen helpen? Mijn oma, Wilhelmina van den Boomen, was een dochter van een cafébaas in Woensel. Gr Eileen