EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

25481

Bijdrager:

Jaar:

2010

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

333 Muschberg, Geestenberg

Straat:

Condensatorstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Condensatorstraat

Beschrijving

De Condensatorstraat tussen Hofstraat en Kalverstraat met daar tussenin de spoorlijn Eindhoven-Maastricht v.v.


Geplaatst op

22-09-2010

Reacties:

Datum: 22-09-2010
Naam: Ad Pluijm  
img

In het eerste huisje rechts op de hoek woonde mijn dienstmaatje Ben Burgers met zijn moeder, broer en zus.


Datum: 23-09-2010
Naam: Ria de Turck  
img

Even een correctie: deze straat ligt tussen de Radiostraat en de Kalverstraat. De foto is m.i. gemaakt vanaf het eind van de Condensatorstraat, dus ongeveer vanaf het pad naast de spoorlijn.


Datum: 23-09-2010
Naam: Ties van den Berge  
img

De foto is gemaakt vanaf de Transformatorstraat. Bij het nemen van de foto stond het tamelijke grote straatnaambord "Transformatorstraat" links achter mij. Dat bord staat er kennelijk niet voor niets. Beide straten lopen op dat punt in elkaar over, waardoor er onduidelijkheid zou kunnen ontstaan.


Datum: 23-09-2010
Naam: Ria de Turck  
img

Ties, wat de Transformatorstraat betreft heb je helemaal gelijk. Ik wilde alleen maar aangeven dat de Condensatorstraat niet in de Hofstraat uitkomt maar in de Radiostraat. In feite begint de Condensatorstraat vanaf de Radiostraat, dus ik denk dat Burgers niet in dit eerste huis rechts vooraan woonde, maar van uit de Radiostraat het eerste huis rechts, dus op no. 2. Het huis rechts vooraan, met de scootmobiel heeft volgens mij no. 17. De Condensatorstraat is ook 'n éénrichtingsweg, de auto links staat eigenlijk verkeerd om geparkeerd.


Datum: 20-11-2010
Naam: A.van Overbruggen  
img

De maker van deze foto stond inderdaad op de kruising Transformatorstraat/Condensatorstraat met de rug naar de spoorlijn Eindhoven-Weert gekeerd. Het huis van de familie Burgers staat niet op de foto. Zij woonden op Condensatorstraat nummer 2 zoals Ria al schrijft.
Andere families die in mijn lagere schooltijd in deze straat woonden, waren de familie Boon, Nagelkerken en Dekkers. Een zoon van de familie Dekkers, Hans, is een bekende wielrenner geweest die in de Tour de France nog ooit een etappe naar Bordeaux gewonnen heeft.


Datum: 28-05-2012
Naam: Jacques Verbeek  
img

Deze foto heeft niets te maken met de Kalverstraat, deze lag en ligt aan de andere kant van de spoorlijn


Datum: 20-05-2015
Naam: theo  
img

De familie Burgers woonde inderdaad op nr. 2 en staat niet op de foto (was mijn oma), maar bij mijn weten woonde het hele gezin daar; mijn oma met haar negen kinderen. Later is Ben Burgers daar blijven wonen.
<<< Theo, het is de gewoonte dat onze bezoekers hun achternaam vermelden. Wil je die nog even doorgeven? (red.) >>>


Datum: 20-05-2015
Naam: Ad Pluijm  
img

Ben is later verhuisd naar het Karregat en woonde daar in een gelijkvloerse woning waar ik zonwering heb geplaatst. Na zijn scheiding is hij verhuisd naar een appartement in Veldhoven, alwaar hij is overleden.


Datum: 21-09-2017
Naam: Marc Sijms  
img

In het huis links, nummer 16, is mijn vader, Harm Sijms opgegroeid (geboren in 1940). Hij woonde er samen met zijn vader. Zijn moeder is overleden toen hij 7 jaar was. Ik ben er begin jaren 70 nog regelmatig geweest om bij mijn opa op bezoek te gaan.