EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

25425

Bijdrager:

Jaar:

1944

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Kloosterdreef

Onderwerp 1.:

Wereldoorlog I en II

Onderwerp 2.:

Bevrijding

Onderwerp 3.:

Margry-serie

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Bevrijding (2)

Beschrijving

.


Geplaatst op

19-09-2010

Reacties:

Datum: 19-09-2010
Naam: Toon Franse  
img

Dit is op de Kloosterdreef tegenover de Runstraat voor het huis van schoolmeester Sloots. De moeder in het midden is mevrouw Sloots met haar zoons.


Datum: 19-09-2010
Naam: Barry Wonder  
img

Het huis op de achtergrond betreft Kloosterdreef 19C. In de oorlog was hier de bakkerij van de familie Pulles gevestigd. Lees ook het ooggetuigenverslag van de heer Bert Pulles, over de situatie vanaf 17 september 1944.


Datum: 19-09-2010
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Wat een boeiend verhaal van Bert Pulles. Mooi dat dit nog is opgetekend en dat mensen op plaatjes hierdoor nog namen krijgen.


Datum: 19-09-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Rechts van de meest rechtse militair meen ik het gezicht te herkennen van Jan Vermaas, de latere marsleider van E.W.V. (zie o.a. foto 11189). Mij staat bij dat Jan ooit in de Runstraat heeft gewoond.


Datum: 21-09-2010
Naam: Henk de Bitter  
img

Nee Ben, de door jou bedoelde persoon is Wim van de Laar. Een van de zonen van Janus van de Laar van de Kloosterdreef 5. De meest rechtse man op de foto is volgens mij Bakers. Links van de meest rechtse militair staat Riet van de Laar, de vrouw van Jan. De vrouw in het midden is niet moeder Sloots maar een zuster of schoonzuster van haar, Tante Bertha. De linkse jongen op de voorgrond is Hans van de Hurk. Zijn vader had een café aan de Kloosterdreef naast fotograaf Kerkhof-De Greef. De fam. is later naar Canada vertrokken. De rechtse jongen op de voorgrond is Ad Sloots, de zoon van meester Sloots voor wiens huis deze foto is gemaakt. De 2e vrouw links op de foto is een van dames Van Loon uit de Runstraat. Boven alles uit torent Ferry van den Boomen.


Datum: 21-09-2010
Naam: Wil van Hout  
img

De bajonet op het geweer wijst er op, dat de soldaten nog midden in gevechtshandelingen zitten. Van de Boomen was 4 jaar later mijn dienstmaatje. Hij woonde ook in de Runstraat.


Datum: 02-09-2013
Naam: Theo Verschueren  

Groot Eindhoven plaatste op 29 oktober 1983 in de rubriek "Wie herkent zichzelf" een bevrijdingsfoto in de krant, genomen op 18 september 1944 op de Kloosterdreef. Deze foto wijkt iets af van boven getoonde foto, echter de opstelling is precies hetzelfde. De fotograaf André W. van de Kerkhof, die deze opname destijds maakte, heeft hierbij een belangrijke inbreng gehad. In de editie van 12 november werd reeds het resultaat bekend gemaakt. Van links naar rechts:
Marcella Harks - naast haar Riek van Loon - (tussen beiden in op de krantenfoto Lien van Loon, geh. met Harry van de Put) - Agnes van den Eijnden, geh. met Henk Staals (dochter van de slager) - militair met bajonet op het geweer - Nelly Willemse, geh. met Leo Timmers (naast de helm) - Ferry van den Boomen (niet op de krantenfoto) - Lies van den Boomen, geh. met Fr. Sanders - Frans Nagelkerken (toen 15 jaar) - jongetje onbekend - mevr. Sloots, geh. met Walenta (centraal in het midden) - militair - Marietje van de Nieuwenhof, geh. met Jan van de Laar - militair - Wim van de Laar (zoon van Janus Kloosterdreef 5) - een zekere Bakers? (uiterst rechts) - Truus Willemse, geh. met J. van de Hagen (met strik) - op de voorgrond links Hans van de Hurk (Runstraat en geëmigreerd naar Canada) - rechts Ad Sloots met jonger broertje ( zoontjes van meester Sloots).
Kort vóór deze opname heeft het gevecht plaatsgevonden tussen een groep parachutisten en de bemanning van een Duits kanon opgesteld op de driesprong Frankrijkstraat - Kloosterdreef.


Datum: 04-09-2013
Naam: Barry Wonder  
img

Dank voor deze toevoeging Theo, ik had nagenoeg dezelfde namen doorgekregen. De jongen die boven alles uit torent is niet Ferry maar Frans van den Boomen.


Datum: 19-11-2016
Naam: Harrie van der Voort  
img

Jo van der Voort en Paula Korting hebben de zaak in 1947 overgenomen van Pulles. Daar zijn dan vier zoons geboren. Een foto van de winkel heeft moeder nog altijd op het kastje staan. Nu staan er nog wat bomen. Paula van der Voort-Korting woont nu in de Kronehoef.