EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

25401

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Vrijstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Vrijstraat

Beschrijving

Rechts van de Ven met de betere Herenkleding


Geplaatst op

17-09-2010

Reacties:

Datum: 18-09-2010
Naam: Frank Zuylen  
img

Wat mij op deze foto vooral opvalt is die fiets langs de trottoirband. Op deze wijze "parkeren" kan alleen met een fiets die over een terugtraprem beschikt.


Datum: 19-09-2010
Naam: An de Groof  
img

Links van v.d.Ven, kantoorboekhandel -de Wereld-, daarna v.d. Rijt, groenten en fruit, dan herenkapper Reemers, dameskapsalon en Parfumerie Reemers en expeditie V&D.


Datum: 13-10-2012
Naam: Paul van der Cingel  
img

Bij De Wereld kocht ik altijd de nieuwste Eric de Noorman, 75 cent. De etalages intrigeerden mij ook omdat allelei militaire onderscheidingstekens werden getoond, metalen sterretjes, gekleurde reepjes textiel om van onder tot boven op je uniformjasje te naaien. Bij de padvinderij hadden we ook zulke symbolische versierselen, vond het spannend toen, nu denk ik wat een kinderachtig gedoe. Bij vd Rijt kocht mijn moeder de meeste klruidenierswaren. Bij de Edah rook het altijd een beetje muffig en was, net als De Gruyter, hoek Hoogstraat en Appie, Meckelenburgstraat toen minder populair, althans bij mijn ouders. Maar de Van-der-Rijten zijn praktisch geheel verdwenen en nu moeten we wel naar de Appies van deze tijd. Voor een kind een interessante straat met de Olifant en de speelgoedafd. van V&D,