EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2536

Bijdrager:

Jaar:

1965

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Paradijslaan

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Koetshuizen

Onderwerp 3.:

Koetshuis, Paradijslaan

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Koetshuis aan de Paradijslaan.

Beschrijving

De foto werd op 23-1-1965 kort voor de afbraak (29 januari) genomen. Vic van Lijf zorgt nog voor verdere beschrijving, voor zover bekend.


Geplaatst op

17-01-2006

Reacties:

Datum: 01-03-2006
Naam: Bauke Hüsken  
img

Dit is jachthuis De Bikkel, gebouwd of verbouwd in 1799. Onderdeel van landgoed 't Paradijs.


Datum: 17-08-2006
Naam: M.taphorn  
img

Zat er naast het pand toen niet garage Ligtvoet? Mijn moeder kocht daar haar eerste Opel Record, bouwjaar 1955. Ik heb er nu nog altijd tastbare herinneringen aan. Ik weet nog dat mijn moeder bij het theorieexamen vroeg naar de autootjes die toen ook gebruikt werden tijdens de theorieles bij rijschool Els van Gemert. De examinator, de heer De Vlam uit Waalre, vertelde dat zijn kinderen vakantie hadden en dat het nu zonder moest. Examen werd toen afgenomen in het Wirogebouw in Tivoli.


Datum: 18-08-2006
Naam: J.C. Jegerings  

Waar stond dit pand precies?


Datum: 16-10-2006
Naam: L H Den Older  
img

Rechts naast het koetshuis is (aan de Zwembadweg) garage Ligtvoet nog net zichtbaar. Wij hebben vanaf 1962-1968 een kantoor gehad op Zwembadweg, met uitzicht op de genoemde garage. De Zwembadweg had een keitjesbestrating die bij regen spiegelglad werd. Twee maal werden onze voor de deur geparkeerde auto's geramd door slippende voertuigen, die van de Paradijslaan de Zwembadweg opdraaiden.


Datum: 16-10-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

En de eigenaar van garage Ligtvoet was de vader van o.a. Pax Ligtvoet, die de fietsenzaak op de Aalsterweg overnam, er daarna Profile van maakte en deze zaak weer verkocht. Zijn broer is nog actief in rolstoelen in Waalre.


Datum: 09-03-2007
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Volgens een artikel bij foto 9964 werd dit huis niet De Bikkel genoemd maar De Bekkel.


Datum: 10-03-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Nico, vorig jaar heb ik voor Pax een houten speelgoedgarage mogen restaureren, die hij eens als heel kleine jongen gekregen had. Dat was garage Ligtvoet, naar voorbeeld van de garage van zijn vader. Heb ik het dan verkeerd van hem begrepen?


Datum: 10-03-2007
Naam: Frank Zuylen  
img

In de vijftiger jaren was er zowel een garage Ligtvoet aan de Zwembadweg, als een fietsenzaak Ligtvoet aan het Stratumseind, naast of vlakbij bakkerij Van Camp. Hoe de familierelatie was tussen de beide Ligtvoeten weet ik niet, maar de eigenaar van de garage woonde in de Hugo Verrieststraat, een zijstraat van de Edenstraat, en een van de zonen, Jackie, zat bij mij in de klas op de H. Hartschool in de Ploegstraat. Ik herinner me nog de piepende banden als een monteur van de garage weer eens de remmen van een gerepareerde of te repareren auto ging uitproberen op het Frederik van Eedenplein. Bij de fietsenzaak Ligtvoet aan het Stratumseind kocht mijn vader voor mij in 1953 mijn eerste fiets, een Gazelle (van Piet Pelle). De werkplaats van de fietsenzaak zat in een kleine schuur achter de winkel.


Datum: 11-03-2007
Naam: Marjo Spierings  
img

Fietsenzaak J. Ligtvoet-de Jong vanaf 1922 op Stratumseind 71, later zat er Th. Ligtvoet-Jansen en dit gezin (o.a. mijn vriendinnetje) vertrok in 1954 naar Australië. Nu zit daar café Altstadt.


Datum: 22-05-2007
Naam: Jan Van Der Meulen  

Jan Ligtvoet had zijn garage in een oude drukkerij aan de Zwembadweg en bouwde later een nieuw bedrijf aan de Lieven de Keylaan.


Datum: 10-06-2008
Naam: Joep Verheijen (zoon van Jo Ligtvoet)  
img

De garage aan de Zwembadweg was van Jan Ligtvoet, de fietsenzaak aan de Aalsterweg was van Jacques Ligtvoet. Zij waren broers en zonen van Jan Ligtvoet-de Jong, die oorspronkelijk een zaak in kachels en haarden had aan het Stratumseind en later overging in fietsen en auto's.


Datum: 10-02-2010
Naam: Tom v.der Linden  
img

Als oud-werknemer bij Fa. Jacques Ligtvoet weet ik hoe het precies zit. Jac en Jan waren broers. Jan had aan de Zwembadweg een garagebedrijf. Ik heb ook nog een 3/4 jaar op het filiaal op het Stratumseind gewerkt en dat bedrijf was op dat moment ook al van Jac. Ligtvoet.
Jacques was getrouwd met Mientje Philippe. Vandaar de naam Jac Ligtvoet-Philippe. Ze hadden vier zonen, Jan, Francois, August en Pacific (Pax). Ik heb bijna 25 jaar bij Ligtvoet gewerkt. Na de oprichting van Profile de Fietsspecialist ben ik met de inventaris overgegaan naar Profile waar ik nu nog steeds werkzaam ben. Eind dit jaar mag ik met pensioen en ben dan 44 jaar in de rijwielbranche werkzaam geweest. Het is een mooie werkzame periode geweest, geen dag hetzelfde.


Datum: 24-11-2011
Naam: Thijs Franssen  
img

De foto is gemaakt vanuit de Burg. Verdijklaan. Die bestaat nu niet meer. Rechts zie je nog net de witte hoekpilaar van mijn ouderlijke huis (Paradijslaan 29, familie Franssen). Ik kan me dit pand niet meer herinneren. Ik weet nog wel van de garage, volgens mij heb ik daar nog 'n dia van liggen.
<<< Thijs, misschien iets voor deze site? (red.) >>>


Datum: 24-11-2011
Naam: Frank Zuylen  
img

Tot 1961 stond op de hoek van de Zwembadweg en de Paradijslaan het gebouw van drukkerij Lecturis. Een gedeelte van dit gebouw (Zwembadweg 1) werd toen afgebroken, later in 1968 ook het andere gedeelte (Zwembadweg 3). Uit bovenstaande reacties maak ik op dat het garagebedrijf een deel van de voormalige drukkerij in gebruik heeft gehad, nadat de drukkerij zelf was verhuisd naar een andere locatie.


Datum: 06-02-2012
Naam: Eric Kemperman  
img

Drukkerij Lecturis verhuisde naar nieuwbouw aan de Brouwerstraat; later werd het adres Montgomerylaan. Op foto 13811 is die nieuwbouw te zien tussen de oudbouw van Kruisstraat en Broekseweg.


Datum: 29-11-2016
Naam: Eric Kemperman  
img

Op de achtergrond zie je nog de daken van Zwembadweg 14 - 16. De fotograaf staat waar nu de in/uitgang van de parkeergarage van Groot Paradijs is.


Datum: 01-08-2018
Naam: paul van der Cingel  
img

Als ik aan die garage an de Zwembadweg denk, denk ik meteen aan de monteurs die met de auto van het bedrijf de buurt onveilig maakten. Ze hadden een auto van een merk waarvan weinig mensen gehoord zullen hebben, een Jowett Javelin en ik zie die jongens nog met hoge snelheid vanuit de garage de Don Boscostraat of de Paradijslaan inscheuren. Achter de garage had bouwmaterialenbedrijf Braat een opslagplaats.


Datum: 08-08-2018
Naam: Theo van den Dungen  
img

Het landgoed 't Paradijs bestaat reeds zeer lang.
Citaat: Jonker Peter Trist, executeur-testamentair van zijn vader jonker Laureijs Trist, verkoopt aan Johan (Baptist) Leijten, schout van Eindhoven, op 2 oktober 1623 voor 400 gulden Het Paradijs. Het geheel wordt in de akte omschreven als een huijs, hoff ende erffenisse metten stallingen, hoff ende boomgaert, gestaen ende gelegen onder Eindhoven opte Bergen, rondomwatert, neffens de Dommelen.
Deze Johan Baptist Leijten (geboren als Jan Janssen Leijten) is gedoopt in Tongelre op 23 maart 1583 en is gestorven in 1657. Hij had diverse functies: schout van Eindhoven en Woensel (1621-1651); stadhouder of luitenant-drossaard van Cranendonk (26-09-1620).
Voor geïnteresseerden: zie GTOB (Genealogisch Tijdschrift voor Oost-Brabant) jrg 10, 1995, pg 115, auteur Henk van den Brink (geen onbekende in het RHC Eindhoven).


Datum: 08-08-2018
Naam: Nico Rombouts  
img

Hier staat dat de vader van Pax Ligtvoet, Jacques Ligtvoet, die garage heeft gehad. Ik heb jaren bij de firma Ligtvoet aan de Aalsterweg gewerkt, maar nog nooit gehoord dat die een garage hebben gehad. Pax is eerst begonnen met de Altra Vakgroep, die fietsen liet maken aan de hand van adviezen van aangesloten handelaren, en is later overgestapt naar onroerend goed.