EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

25173

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

223 Genneperzijde

Straat:

Felix Timmermanslaan

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Protestantse en Christelijke Kerken / Genootschappen

Onderwerp 3.:

Waalse Kerk

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Waalse Kerk

Beschrijving

De voormalige kerk van Waalse Hervormde Gemeente op de hoek van de Felix Timmermanslaan / Herman Gorterlaan. De kerk werd in 1966 in gebruik genomen. Tegenwoordig doet zij dienst als uitvaartcentrum van Monuta Sol, uitvaartverzorger / -verzekeraar.


Geplaatst op

26-08-2010

Reacties:

Datum: 16-08-2013
Naam: Theo Verschueren  

De Waalse Gemeente Eindhoven nam in 1966 het nieuw gebouwde kerkje, de "Eglise Wallonne", aan de Felix Timmermanslaan 2 van de architect H. van den Berg in gebruik. De Gemeente was deel van de Waalse Gemeenten Nederland, die een kerkprovincie vormde binnen de Nederlandse Hervormde Kerk. Vanwege de te geringe aantal kerkgangers moest de Waalse Gemeente rond 1979 haar activiteiten staken. Het kerkje werd vervolgens verhuurd aan de Evangelische Baptisten Gemeente en de Chinese Christian Church.
In december 1986 kocht SOL-uitvaartverzorging het kerkje en liet het met behoud van het karakter van het kerkje verbouwen tot een rouwcentrum. De opening hiervan geschiedde op 2 september 1988. Het bleek succesvol, het project moest in 2002 worden uitgebreid. Bij het ontbreken aan een opvolger heeft Jacq Sol enige jaren daarna het bedrijf overgedaan aan de landelijke uitvaartverzorger MONUTA.
Bijzonder is het prachtige grote glas-in-lood raam in de vorm van een "Hugenotenkruis" aangebracht in de voorgevel van het kerkje. (zie foto 28299)