EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

25053

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

114 Fellenoord

Straat:

Harmoniestraat*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Harmoniestraat

Beschrijving

V.l.n.r. fam Nagelkerke, Brekelmans, Beelen, Van het Hof, Hendriks, De Lepper schoenmaker, fam Swaan.


Geplaatst op

13-08-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 14-08-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Op foto 18629 zie je de voordeur van het huis van mijn opa en oma, op nummer 50. Zonder mevr. Maas te willen afvallen, woonden in mijn tijd vlnr. de families de Groot, Brekelmans, de Beer en van 't Hof.


Datum: 08-11-2011
Naam: Thea van Kleef  
img

Op nr. 52 woonde inderdaad de fam. de Groot. Ik ben een dochter van Martha de Groot. Dus op nr. 52 woonden mijn opa en oma. Ik weet alleen niet meer wanneer en hoelang ze daar hebben gewoond.


Datum: 09-11-2011
Naam: Amalia Maas--Megens  
img

Ik heb op nummer 25 in de Harmoniestraat gewoond. Ik ben nu 85 jaar. Er heeft inderdaad fam.de Groot gewoond, maar na Nagelkerke. Het toeval wil, dat ik enkele jaren met Thea de Groot, nu mevrouw v/d Steen op volkdans groep met haar heb gedanst. Ik heb een paar maanden geleden haar nog ontmoet .Thea is nu 87 jaar . Dit is mijn antwoord. Met vriendelijke groeten, Amalia Maas -Megens .


Datum: 09-11-2011
Naam: Thea van Kleef  
img

Thea de Groot is mijn tante, de jongste zus van mijn moeder, Martha de Groot.
Mijn moeder zou nu 97 jaar zijn geweest. Zij was de oudste van 5 kinderen.
Tante Thea was getrouwd met Ome Harrie van de Steen. Ze hebben 1 zoon
Harrie.
Vriendelijke groeten, Thea van Kleef.


Datum: 10-11-2011
Naam: Amalia Maas--Megens  
img

Wat is dit een leuke samenloop van families. mag ik weten hoe oud jij bent? Jouw naam zegt mij niets . Woon jij ook nog in Eindhoven? Ik ben geboren in Eindhoven en woon nu in de Schönberglaan, Ik heb geen zusters of broers. Groeten, Amalia Maas- Megens.
<<< Jullie kunnen elkaar rechtstreeks mailen door op de naam (in het blauw) te klikken. (red.) >>>


Datum: 10-11-2011
Naam: Ben Brekelmans  
img

Deze huizen stonden recht tegenover wat nu "Het Stroomhuis" wordt genoemd, gelegen aan de huidige Fellenoord. Ik vermoed dat deze foto uit midden jaren 50 stamt.
Toen destijds de weg vanwege de aanleg van de Elisabethtunnel en het hoogspoor werd verlaagd, werden uit veiligheidsoverwegingen die paaltjes met kettingen geplaatst. Ik heb er veel in geschommeld.


Datum: 14-11-2011
Naam: Thea van Kleef  
img

Ja, mevr.Amalia Maas-Megens, ik woon ook in Eindhoven-Acht en ik ben geboren in Rotterdam. Ik ben 60 jaar en de jongste dochter van Martha de Groot. Mijn moeder had 6 kinderen, 5 meisjes en 1 zoon. Zelf heb ik 1 zoon. En ja, meneer Brekelmans, ik heb ook heel wat geschommeld op de kettingen. In mijn herinnering was de stoep veel hoger, maar als kind lijkt alles groter en hoger. Beiden hartelijke groeten van Thea van Kleef.


Datum: 14-11-2011
Naam: Ben Brekelmans  
img

Thea, wij zijn ongeveer leeftijdgenoten, jij hoeft echt geen meneer tegen me te zeggen! Ook ik herinner me die stoep als veel hoger. Wat me op dit plaatje nog opvalt, is die pijl met "verplichte rijrichting" voor de deur van de familie de Beer. Of foto 4242 is-t-ie er nog niet. Het zou me niks verbazen als die weg nog gereconstrueerd is. Kijkend naar het wegdek was dat ook wel hard nodig.


Datum: 29-03-2012
Naam: Tinie Heller  
img

Ook ik herinner me die hoge stoep en heb er vaak al zittend op die kettingen zitten praten na 't dansen bij Cuppens met leuke jongens en oma achter 't raam op de uitkijk. Ja ik woonde op 52 bij mijn opa en oma. Leuk, deze foto roept veel herinneringen op.
En 's zondags als het voetballen was bij P.S.V. stond de hele straat vol auto's en kwam er veel volk langs gelopen.


Datum: 10-05-2012
Naam: Bart Hof  
img

Op nr. 46 woonde de familie Hof, dus zonder -van het-.


Datum: 12-05-2012
Naam: Ben Brekelmans  
img

Sorry voor de naamsverbastering, Bart. Nu hoor ik het mijn oma en opa weer zeggen: Riet en Andries Hof.


Datum: 12-05-2012
Naam: Bart Hof  
img

Bedankt voor je reactie Ben, het is een veel voorkomende vergissing maar ik wou het toch even rechtzetten.


Datum: 13-05-2012
Naam: Tinie Heller  
img

Hallo Bart, volgens mij hadden jullie 3 kinderen, ook 'n zus. Was zij de oudste? Zij was toen etaleuse, als ik me niet vergis. Met haar had ik vaak contact, haar naam is me helaas ontschoten.


Datum: 13-05-2012
Naam: Thea van Kleef  
img

Het is natuurlijk al lang geleden, maar kan iemand zich nog herinneren dat er aan de overkant op het veld een klein woonwagenkampje stond? Ik weet niet hoe lang het daar heeft gestaan en wanneer. Of misschien heb ik het wel gedroomd en is het niet zo.


Datum: 14-05-2012
Naam: Bart Hof  
img

Hallo Tinie, nee er waren 8 kinderen en de oudste was mijn zuster Loes. Zover ik me kan herinneren Thea, stonden daar elk jaar rondtrekkende zigeuners die dan een paar weken bleven staan.


Datum: 14-05-2012
Naam: Tinie Heller  
img

Oooo, dat kan ik me niet herinneren en inderdaad, dat was Loes, nu weet ik 't weer. En van dat zigeunerkamp weet ik helemaal niks . Nooit gezien. Waar stonden die dan? Aan 't spoorstraatje? Daar was wel 'n stuk grond, zomaar, jarenlang zonder dat er iets mee werd gedaan. Nu staan er luxe kantoorgebouwen en parkeergelegenheid. Wat is 't toch enorm veranderd in Eindhoven.....


Datum: 16-05-2012
Naam: Thea van Kleef  
img

Inderdaad, een zigeunerkampje. Heb ik het toch niet gedroomd. Op foto 4242 is het veld te zien waar ze volgens mij stonden.