EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

24952

Bijdrager:

Jaar:

2010

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

115 TU-terrein

Straat:

Den Dolech

Onderwerp 1.:

Kunst / Kunstwerken / Kunstmonumenten

Onderwerp 2.:

Monumenten

Onderwerp 3.:

Overige Monumenten

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Monument Woenselse Watermolen

Beschrijving

In het groengebied van de TU/e vlakbij de Dommel en Den Dolech, de doorsteek naar de Kennedylaan, staat dit  monument  ter herinnering aan de Woenselse Watermolen. Het wordt gevormd door een gedeelte van een schoepenrad, een molensteen en de as van de beide raderen.


Geplaatst op

04-08-2010

Reacties:

Datum: 04-08-2010
Naam: Lambert Kliebisch  
img

Een belachelijke zaak, identiek aan de tegel ter nagedachtenis aan het oude stadhuis in de Rechtestraat! Dit prachtige monument zoals de Woenselse Watermolen had er nog gewoon moeten staan! Maar nee, men breekt het liever af om er na jaren achter te moeten komen dat het helemaal niet had gehoeven. Maar gelukkig hebben we de "Blob" nog in ons midden, dit afschuwelijke bouwwerk "siert" de stad helemaal!


Datum: 04-08-2010
Naam: Ellie Wijman-Loots  
img

Het lijkt wel een martelwerktuig met al die stekels. Lijkt me ook een knap gevaarlijk spektakel. Dat een commissie daar groen licht voor heeft geleven is mij een raadsel. Hier doet men al moeilijk als je op een "momument" kunt klimmen want dat kun je niet toestaan. Stel je voor dat een kind eraf valt. Hier kunnen de gevolgen nog erger zijn


Datum: 06-08-2010
Naam: Verhagen  

De echte Woenselse Watermolen stond echter links aan de andere zijde van de brug, ongeveer net zover ervan af. Toen hij leeg stond kon je heerlijk door het meelkanaal naar beneden glijden als je tenminste wist waar de spijker zat die we er doorheen hadden geslagen, vraag maar na bij de agent die ons achterna heeft gezeten en gelukkig een tijdje aan de spijker is blijven hangen.


Datum: 16-08-2010
Naam: Jo Linssen  
img

Dit Waterrad had een doorsnee van 6 meter en een breedte van 2 meter. zie ook 4894 en 10135


Datum: 19-12-2011
Naam: Eric Kemperman  
img

Dezelfde locatie toen het monument geplaatst werd op foto 28970. Let op de kleine boompjes. Toen nog met wandelpad en zitbankje langs de Dommel. Helaas verdwenen....