EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

24934

Bijdrager:

Jaar:

1985

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

233 Sintenbuurt

Straat:

Heezerweg

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Stratum, St Jozef-Mariaschool / De Zevensprong

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Personeel St Jozefschool Heezerweg

Beschrijving

Van links naar rechts bovenste rij: Lies v. Poppel, ?, Joop Jansen, Marlies van Zon, Jan Rijnaerts, Diny Neggers, Han v.d. Berg. 2de rij: Joop Moes, ?, Huub Heuvelmans, Frans Brouwer, Leonie den Brok, Anton Hüsken, Gerard Sanne, Jan v.d. Peet. Zittend: Riet Senders, Els Brouns, Pater Groenen, Ineke Ligtvoet, Pater Vergouwen.


Geplaatst op

02-08-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-08-2010
Naam: Lies Bloksma  
img

Mijn kinderen zijn daar naar school gegaan en hebben bij de meeste leraren in de klas gezeten. Ik ben er zelf nog leesmoeder geweest. Mijn kinderen hadden het er wel naar hun zin, het was een goede school.


Datum: 23-09-2010
Naam: Mevr. Bep de Jong-Wiegeraad  
img

Wat leuk zeg om een foto te zien hier in Canada van Frans Brouwer. Hij is de man van mijn beste vriendin Joke Brouwer-Lubbers. Wij kennen elkaar van de lagere school, Mariaschool in de Begoniastraat, sinds 1941. Zij zijn al twee keer in Canada geweest bij ons. Eerst in Mississauge en later in Kingston Ontario. Ik geniet er altijd van als ik e-mails krijg van haar, speciaal over vroeger uit de omgeving.


Datum: 30-04-2012
Naam: Diny Neggers  
img

Wat leuk om deze foto van de Heezerwegmensen te zien. Ik ben de zesde van links op de foto. Wel een poos geleden. Bij een reünie zie ik sommigen nog wel eens.


Datum: 07-07-2012
Naam: Karin van Dorenmalen  
img

Ik heb op de St. Jozefschool gezeten tot 1977. Leuk al die juffen en meesters te zien, vooral meneer Rijnaerts, die ik in de vijfde en zesde klas gehad heb als meester. Meneer Sannen (met een n erachter!) heb ik als meester in de gemengde derde en vierde klas gehad. En mijn moeder heeft juffrouw van Poppel nog geholpen met handwerken, met name was ze heel geduldig met jongetjes die moesten leren breien! Ik mis nog in het rijtje juffrouw Wardenaar (had ik in klas 2) en juffrouw Houben-Koper (in klas 1, 3 en 4 en die altijd op mijn rapport schreef: Karin praat te veel). En juffrouw Schellekens (in mijn tijd al een vrij oude juf). Maar zij werkten er in 1985 allemaal niet meer, zo te zien.


Datum: 03-02-2013
Naam: Marianne Smetsers-van Turnhout  
img

Wat leuk zeg, deze foto! Ik heb deze nog nooit gezien. Ik heb zelf van 71-76 op school gezeten. Velen hebben les aan mij gegeven o.a. de heren Jansen in de 2e klas, Heuvelmans in de 5e klas en Van der Peet in de 6e klas. Mooie tijd. Ik mis inderdaad ook juffrouw Houben (klas 3) en juffrouw Schellekens (klas 4). Worden er nog reünies georganiseerd?


Datum: 16-07-2015
Naam: Susanne van Mierlo  
img

Heel leuk om deze foto te zien. Ik denk dat ik in 1984 in de zesde klas zat. Ik herken veel leraren.


Datum: 18-02-2016
Naam: Wilma Verwimp  
img

Wat leuk, al die bekende leraarsgezichten. Jansen, Rijnaerts, Brouwer enz. Trouwens juf Den Brok zie ik nog iedere week bij steunpunt De Jaguar.


Datum: 18-02-2016
Naam: Diny Neggers  
img

Leuk deze foto nog eens te zien. Ondertussen is er veel tijd vervlogen. Met mij is alles goed. Hoe gaat het met de rest op de foto?


Datum: 18-02-2016
Naam: Fatma aydin  
img

Wat een tijd ... ikzelf en al mijn andere broers en zussen hebben er op school gezeten. Deze formatie en de Turkse lerares mevrouw Meliha Alhan hebben ons er goed begeleid met het verlies van mijn zus. Ik ben jullie nog steeds dankbaar. Wel ff een traantje gepinkt. Zo herinner ik jullie allemaal.


Datum: 24-04-2016
Naam: Ger Janssen.  
img

Van enkele leerkrachten heb ik nog les gehad, zoals meneer Heuvelmans, meneer Sannen, meneer V.d. Berg, juffrouw V.d. Brok , juffrouw van Poppel en juffrouw Neggers (als invalkracht). De man van juffrouw Neggers (Sjaak) werd later mijn baas toen ik vakantiewerk ging doen bij Campina. Van meneer Rijnaerts, Janssen, Hüsken, V.d. Peet, juffrouw Riet en juffrouw Lightvoet heb ik geen les gehad, maar ik ken ze wel. Natuurlijk mag ik het hoofd van de school, meneer de Brouwer, niet vergeten. Ik vraag me af hoe het nu met ze gaat.


Datum: 24-04-2016
Naam: Joke Brouwer  
img

Mijn man, de heer Brouwer, hoofd van de school, is op 29 november 2015 overleden. Hij was 87 jaar.


Datum: 25-04-2016
Naam: Ger Janssen.  
img

Beste mevrouw Brouwer. Jammer om te lezen dat meneer Brouwer nog niet zo lang geleden is overleden. Hij was altijd een lieve en aardige man en ik heb prettige herinneringen aan hem. Nog veel sterkte met uw verlies.