EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

24931

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

212 Rochusbuurt

Straat:

Hertogstraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Kapsalons

Onderwerp 3.:

De Rooij

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hertogstraat, kapsalon de Rooij (1)

Beschrijving

We kijken vanuit de Hertogstraat richting kruising met de Stratumsedijk. Kapper de Rooij zat hier tot het bombardement van 19 september 1944. Daarna een poos op de Geldropseweg. Vervolgens bouwde hij een nieuw pand/kapsalon aan de overkant op de hoek Hertogstraat/ Stratumsedijk. Later is dit pand door Leo Koek gekocht om er de bekende lampenzaak in te vestigen.


Geplaatst op

02-08-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-08-2010
Naam: Wim Roxs  
img

Dit moet dan toch een foto zijn van vöör het bombardement op 19 september 1944, want de huiizen op de oostelijke hoek van de Hertogstraat met de Stratumse Dijk links stonden er nog, welke na het oorlogsgeweld werden weggevaagd. Later ontstond op die lege plek Hertog Hendrik van Brabantplein.


Datum: 02-08-2010
Naam: Peter Hoeben  
img

Inderdaad is dit vóór het bombardement. Foto 24932 geeft de situatie na het bombardement weer. Bij dit bombardement op 19 september 1944 werd dit rijtje huizen kompleet verwoest.


Datum: 03-08-2010
Naam: Wim Roxs  
img

Ik zou de stijl van de toen helaas verwoeste herenhuizen direct in de Hertogstraat plaatsen, want die rij had over de hele lengte dezelfde soort fraaie woningen. Zelf heb ik er bijna 20 jaar gewoond, in de jaren 70 en 80 en bezat 2 sooortgelijke herenhuizen, op nr. 15 en 17, deels omgebouwd als hotel.


Datum: 16-11-2010
Naam: F.v.d.Goorbergh v.d.Akker  
img

Ik ben zelf geboren op Hertogstraat 24 en het Hertog Hendrik van Brabantplein is niet gebouwd op de lege plek van de huizen die na het bombardement verdwenen zijn, dit plein heeft altijd bestaan en tijdens het bombardement stonden hier allemaal leger voertuigen met minutie erom heen die allemaal geexplodeerd zijn en mede hebben bijgedragen tot de vernietiging van de panden op de Hertogstraat en omgeving.
Vanaf de Stratumsedijk richting Hertogstraat woonde daar:
Fam.v.Donk Cafe ,
Kantoor architect v.d.Boomen "Kop op"
Fam.de Rooy Kapper
Fam.Baarsgat
Fam.Marks
Fam.v.d.Grinten Bakker
Mevr.Kluitmans bovenwoning
Fam.Zoet bovenwoning
Fam.v.d.Akker Delicatessenzaak "Hes"
een Duitse Familie bovenwoning was gevorderd in de oorlog
Fam.v.d.Boomen


Datum: 16-11-2010
Naam: Wim Roxs  
img

Dank voor uw uitleg, mevr. v.d. Goorbergh, dit wist ik niet. Hertog Hendrik v. Brabantplein was er al die tijd al. Ja, ik ben eigenlijk pas vertrouwd geraakt met die omgeving, toen ik er zelf ben gaan wonen vanaf 1975. Fijn om te weten hoe het vóór de oorlog was.