EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

24902

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

322 Doornakkers-Oost

Straat:

Gerard Davidstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, Kard de Jongschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
R.K. Jongensschool Kardinaal de Jong

Beschrijving

Klas met de hr. Baeten.


Geplaatst op

30-07-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-09-2010
Naam: ArNoud J. Walravens  
img

Hallo Martien. Ik denk dat deze foto uit 1959 is. De school is opgeleverd in 1956 en toen kwam ik op deze school. Ik herken op de foto zittend linksonder Paul van Kemenade (buurjongen Gerard Davidstraat) met naast hem Giel van de Westen (Van der Helststraat). Volgens mij ben jij bovenste rij tweede van links. Ik zie nog meer bekende gezichten uit die tijd, maar namen is wat moeilijker.


Datum: 01-11-2010
Naam: Henk Kemperman  
img

En wie staat daar in het midden? Meneer Baeten met zijn bruine tandjes van het continu sigaren roken! Maar wel een leuke leraar.
Ik heb zelf maar anderhalf jaar op deze school gezeten, van 1966 t/m 1967. Eerst in klas 5 bij meneer Hut en daarna bij meneer Baeten in klas 6.


Datum: 01-11-2010
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Da's leuk, Paultje van Kemenade, mijn rolschaatsvriendje op diezelfde speelplaats, die wij de "rolschaatsbaan" noemden. Daar hoorde trouwens Giel v.d. Westen ook bij. De jongen bovenaan rechts, met wit kraagje en breed lachend, woonde volgens mij in de Memlincstraat.


Datum: 02-11-2010
Naam: Lian (Lia) Heerings-v.d.Heijden  
img

Rechts boven staand is volgens mij Sjaak Goossen?


Datum: 05-12-2010
Naam: Ben van der Molen  
img

Bovenste rij: Anton? van Hoof, Martien Timmers, Johnny Boons, Kemperman, Ben van der Molen, Jack Heijboer, meester Baeten, Rinie Schoonen, ?, ?, Gerard de Natris, Jan Kampinga, Sjaak Goossen.
2e rij: Bennie van Eerd, Bert van de Brink, Walter Boon, Lambert Franssen, Arnold, ?, Peels, Johan Otten, Bennie Jooren?, Peter Klap, Paul Grimminck, Peter van de Hurk, Hennie Vervoort, Gerard Daams.
Onderste rij: Paul van Kemenade, Giel van de Westen, Johan van de Broek, Arnold de Jong, Leo Verhulst.


Datum: 02-12-2011
Naam: Ben Jooren  
img

Deze foto ken ik niet terug, maar ik sta wel op de foto (Ben Jooren). Volgens mij moet de foto in 1963 gemaakt zijn, omdat ik in dat jaar naar de lts ben gegaan, Henk Kemperman was populair, maar een stille jongen. Hij was toen hij net op school kwam een bezienswaardigheid omdat het de eerste Surinaamse ? jongen op school was. Martien Timmers was mijn achterbuurjongen. Meneer Baeten was in de 6e klas mijn klassemeester.


Datum: 03-12-2011
Naam: Henk Kemperman  
img

Wat Ben Jooren allemaal over mij vertelt klopt voor geen meter. Ik ben nou niet echt een stille jongen, maar kom al helemaal niet uit Suriname. Geboren in Strijp, waar ik tot mijn 10e heb gewoond, daarna naar de Jan van Riebeecklaan verhuisd.
<<< Henk, mogen we jouw e-mailadres nog weten? (red.) >>>


Datum: 03-12-2011
Naam: Ben van der Molen  
img

Ik ben het wel grotendeels met je eens Henk. Ben Jooren vergeet, dat er al eerder Indische jongens op school zaten, b.v. Arie Montenarie. Wat ik wel vind Henk, je was geen echt drukke jongen. Ik heb nog wel een vraag aan je: heb jij later nog in de Jan Hofmeyrstraat nr. 11 gewoond?


Datum: 03-12-2011
Naam: Ben Jooren  
img

Sorry Henk, dan heb ik jou voor iemand anders aangezien, maar dik 50 jaar geleden is een lange tijd. Ik ben al 4 jaar in de VUT. Van gezicht herken ik ze nog allemaal, en de meeste namen weet ik ook nog nu ik ze op de foto zie. Ik ben vriendje geweest van Antoon van Hooff en Martien Timmers, die bij mij in de buurt woonden. Verder Ben v.d. Molen, leuk dat jij ook reageert, maar Arie zegt mij ook niets, en voor Lia, hoe weet je onze namen nog van een jongensschool?
De foto vind ik leuk. Weet iemand hoe ik aan deze foto kan komen?


Datum: 03-12-2011
Naam: Ben van der Molen  
img

Ben, Lia heeft slechts één naam vermeld, die van Sjaak Goossen. Die kent ze van RKVV Tongelre. De namen komen van mij, zie boven. De foto is in bezit van Peer van de Hurk. Als ik me goed herinner Ben(nie) heb jij ook nog kort op de school bij de kerk op de St. Josephlaan gezeten. Klopt dat? De foto moet genomen zijn in 1956, 6e klas lagere school en we zijn als het is goed van 1950.


Datum: 03-12-2011
Naam: Ben van der Molen  
img

Een berichtje voor Henk Kemperman. Ik heb nog een klassefoto van klas 5 waar jij volgens mij ook op staat. De onderwijzer was niet de heer Hut maar de heer Jegerings. Als je contact met me wilt opnemen kan dat, ik wil je best de foto mailen.


Datum: 04-12-2011
Naam: Martien Timmers  
img

Dag Ben Jooren. De foto is door mij ingestuurd. Ik heb hem nog ergens liggen. Als je die graag wilt hebben, kan ik die wel digitaal doorsturen. Ik ben inderdaad je achterbuur Martien Timmers. Laat maar wat weten.
<<< Je kunt elkaar persoonlijk benaderen door op de naam (in het blauw) te klikken. (red.) >>>


Datum: 04-12-2011
Naam: Ben van der Molen  
img

Natuurlijk, foto genomen in 1962 en niet 1956.


Datum: 04-12-2011
Naam: Henk Kemperman  
img

Toch nog even een berichtje terug aan Ben van der Molen, want (zonder nu eigenwijs te willen overkomen) weet ik toch zeker dat ik bij meneer Hut heb gezeten. Dat was in een klas van maar liefst 49(!) leerlingen. Ik kwam daar als laatste bij. Maar misschien komt daar de verwarring vandaan: ik ben van een iets latere lichting dan bovenstaande foto. Ik heb op de Kardinaal de Jongschool gezeten van 1966 tot 1967 (5e en 6e klas). In mijn klas zaten jongens als Nieky Bazelmans, Han Rutten, Wim van der Heijden (die voor die tijd heel lang haar had), Frans Snelders, Pierre Schoondermark enz.


Datum: 04-12-2011
Naam: Ben van der Molen  
img

Klopt helemaal Henk, maar hoe komt Ben Jooren daar dan bij? Uit zijn reactie maakte ik op dat jij bij ons in de klas hebt gezeten. Bedankt.


Datum: 13-10-2015
Naam: Ben Heylen  
img

Hallo Ben van der Molen, ken je me nog? Ik was je al lang aan het zoeken. Ja ik heb ook op de Kardinaal de Jongschool gezeten, met Peter Stoop. Jac de Jong zie ik nog dikwijls en Arnold de Jong is al lang dood. Ja een mooie tijd. Wij woonden in de dr Willem Leydslaan 2 en jij in de Jan Hofmeyerstraat. Herzenbroekenweg, weet je nog het krompeleboerke? Ik hoop nog iets van je te horen. Ik weet dat je in Valkenswaard woont. Ik al 30 jaar in Boxtel.


Datum: 15-07-2017
Naam: John Boons  
img

Leuke foto, lang geleden. Ik kijk nieuwsgierig uit naar nieuwe reacties.


Datum: 28-11-2017
Naam: Leo van der Hulst  
img

Ik herken me zelf op deze foto, ik zit helemaal rechts op de trap. Verder herken ik Antoon van Hoof, helemaal linksboven. Hij woonde, denk ik, in de Kaapseweg.