EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

24810

Bijdrager:

Jaar:

2010

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

18 Septemberplein

Onderwerp 1.:

Kunst / Kunstwerken / Kunstmonumenten

Onderwerp 2.:

Schilderijen / Tekeningen

Onderwerp 3.:

Stadsgezichten

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Aquarel 18 septemberplein

Beschrijving

.


Geplaatst op

21-07-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 23-07-2010
Naam: Jack Docters  
img

Wat mij opvalt van het 18 septemberplein is dat er geen groen aanwezig is, geen bomen, geen bloembakken, ook geen bankjes. Of zou het plan nog niet gereed zijn ?


Datum: 23-07-2010
Naam: Joop Mengde  
img

Nee, alle gemeentebesturen van Nederland hangen het idee van Rem Koolhaas aan dat pleinen leeg moeten zijn. Niemand durft nog zelf te denken of de mening van de burger te vragen, bang om met een plein met bomen niet voor vol te worden aangezien. Er heeft onlangs een artikel hierover in het ED gestaan.


Datum: 24-07-2010
Naam: Peter Smid  
img

Men zou eenvoudig zo maar kunnen concluderen dat deze Rem Koolhaas (geen idee wie dat is, maar dat kan natuurlijk aan mij liggen) nog nooit steden als Maastricht, Bonn, Bergerac, Bern, Plymouth of duizenden andere plaatsen heeft bezocht. Daar zijn de pleinen en brede straten voorzien van groen in alle denkbare vormen, en dan bedoel ik niet een parkeerplaats met groene auto's of voordeuren die in een fris mint kleurtje geschilderd zijn. Zowel de Markt, het Stadhuisplein als het 18-Septemberplein zijn SAAI, driewerf SAAI. Daar helpt geen betonnen fontein, overmaatse rioolbuis als ingang van een kelder, een Blob, een kind van Blob dat nu juist op dezelfde hoek moet staan als het lampenmaakstertje, en allerlei andere soorten decoratie aan. Tegen groen in de vorm van fraaie bomen, plantsoenen en plantenbakken is niet te werken, ondanks de vreemde opvattingen van Rem Koolhaas. Laten we die man vanaf nu maar negeren als het gaat over de inrichting van pleinen.............


Datum: 24-07-2010
Naam: Joop Mengde  
img

Rem Koolhaas is een wereldberoemde, Rotterdamse architect die vooral in Nederland (te)veel gezag heeft. Ik ben ook voor groene pleinen i.p.v. kale.


Datum: 10-01-2012
Naam: Peter van Gansewinkel  
img

Nu we dus weten wie en hoe beroemd Koolhaas is hoeven we ons toch niet aan zijn ideeën te houden. Nog meer goede voorstellen van deze architect?


Datum: 10-01-2012
Naam: Eric Kemperman  
img

Lege pleinen zijn een typisch Noord-Europees verschijnsel. Als er op pleinen ooit bomen gestaan hebben, zijn ze meestal omgehakt. Want dat is 'mooi' en 'ruimtelijk', volgens de architectenmaffia (en hun gelieerde welstandscommissies). Zie bv de oude foto's van Markt en Woenselse Markt op deze site.
In Zuid-Europa zijn ze groener en gezelliger ingesteld. De Fransen hebben een mooie uitdrukking voor onze pleinen: "places mineraux" ofwel stenen pleinen.