EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

24508

Bijdrager:

Jaar:

1953

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Overig Philips

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Sportdag Philipspersoneel

Beschrijving

Deze foto werd, geloof ik, in 1953 gemaakt, het jaar voordat ik naar Australië vertrok. Het was bij een sportdag van het personeel van de afd. Inkoop van Philips, ik meen op de atletiekaccommodatie van Philips (of was het 't Philips stadion?). Er was een 400m sintelbaan rondom het veld. Op de 400m kwam een heel jong ventje als eerste binnen, collega (van) Grimbergen was 2de, en ik was 3de. We mochten dat kereltje niet, dus dachten we dat v. Grimbergen eerste had moeten zijn, en ik tweede... Toentertijd werkten ongeveer 125 mensen op Inkoop (aan de stadskant van de Emmasingel) naast het oude fabriekje dat nu als Philips museum fungeert. Sommigen zouden te oud zijn geweest om aan de sportdag mee te doen, natuurlijk. Ook neem ik aan dat de bazen niet bereid waren om mee te doen...: het zou niet goed zijn geweest voor hun 'gezag' als ze, bijvoorbeeld, op een zeker atletieknummer als laatsten zouden eindigen. Ik kan me nog steeds de namen van die twee knapen die met mij en v. Grimbergen op de foto staan niet herinneren (ik sta helemaal rechts). Echter, vannacht herinnerde ik me ineens de naam van onze 'portier': dat was ene Meneer Schaak. Hij was een heel fijn en vriendelijk persoon met wit haar. Het is interessant dat 55 jaren nadat je iemand voor de laatste keer zag, zijn naam, als het ware, midden in de nacht opwelt. Groeten uit Australie!


Geplaatst op

17-06-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-06-2010
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Deze Van Grimbergen (op de foto links) zou de vader geweest kunnen zijn van Maarten van Grimbergen, een bekende hockey-jongen.


Datum: 18-06-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Maarten van Grimbergen is zes jaar na het maken van deze foto in Eindhoven geboren: op 4 oktober 1959. Als ik de snoet en de haren van deze van Grimbergen vergelijk met die van de oud-EMHC-hockeyer en international Maarten, dan denk ik dat de Philips-man van hierboven hier inderdaad op zijn minst familie is, zo niet zijn vader.


Datum: 19-06-2010
Naam: Henk Verhoeven  
img

Kan mij nog steeds niet de namen herinneren van die twee personen die tussen mij en van Grimbergen staan afgebeeld. Echter, gedurende de nacht kwam ineens de naam Baselmans 'opdagen'. Die Baselmans zat dicht bij die twee naamloze knapen in de A-afdeling van Philips Inkoop aan de Emmasingel. (Ik neem aan dat het zeer ongezonde gebouw al lang geleden afgebroken werd...) Die twee jongens hielden ontzaglijk veel van voetbal: elke maandag pleegden ze uren te praten over wedstrijden van het afgelopen weekeinde.


Datum: 17-10-2010
Naam: Paul van der Cingel  
img

Het is zeker niet het PSV stadion a.d. Frederiklaan, maar waar dan wel? Ik gok, het stadion van Brabantia a.d. Botenlaan.


Datum: 03-10-2011
Naam: Mimi van Waterschoot-Schaak  
img

Wat grappig! Zit ik toevallig op deze site te kijken, kom ik de naam van mijn vader tegen. Mijn vader werkte inderdaad als portier bij Philips aan de Emmasingel. Hij is in 1986 overleden. Fijn om te lezen dat mensen hem een aardig en vriendelijk persoon vonden. Op de foto herken ik Jan van Eden, 2de van links. Hij woonde destijds, net als ons gezin, in de Zonneroosstraat.


Datum: 04-10-2011
Naam: Henk Verhoeven  
img

Hartelijk bedankt, Mimi van Waterschoot-Schaak, voor die informatie betreffende de '2de van links' persoon of de foto. Ja, ik herinner me ineens de naam Jan van Eden heel goed; op Inkoop pleegde hij dicht bij de '2de van rechts' knaap te zitten; helaas is ZIJN naam nog steeds een 'mystery'. Denk nog wel eens aan mijn Inkoop dagen, inclusief jouw vader, "Meneer Schaak", die idereen graag mocht. Vraag me wel eens af wat voor soort leven ik zou hebben gehad als ik bij Philips gebleven was. Neem aan dat ik een Hollands meisje zou hebben getrouwd - misschien zelfs iemand die ook bij Inkoop werkte... Ben al een halve eeuw met een rasechte Australische getrouwd. (Tjonge, waar zijn al die jaren gebleven..?) Wel, Mimi, (Ik heb een zus die ook Mimi heet...) nogmaals hartelijk bedankt voor je reactie; ben er erg blij mee! Heb nog een prettige dag! Daag! Henk Verhoeven (voormalig Inkoop A III met Liemberg, 'Smidje' en van den Berg)