EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

24505

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Don Boscostraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Centrum, St Aloysiusschool / St Catharinaschool / Trinoom

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
School Deken van Somerenstraat

Beschrijving

Klas 1 van de lagere school aan de Deken van Somerenstraat. Op de achtergrond de Don Boscostraat met op nr 15 het hoofdagentschap (R. Stobbe) van de brouwerij d'Oranjeboom.


Geplaatst op

16-06-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-06-2010
Naam: Hennie de Groot  
img

En natuurlijk is links nog de bekende speeltuin te zien. Met de hoge glijbaan.


Datum: 28-12-2010
Naam: Toon Franse  
img

2de van links, staande, Guus Eisenkolb ?


Datum: 31-03-2013
Naam: Annemieke Taphorn  
img

De heer Soree was daar de opa van de speeltuin; je kon er voor 10 cent een hele dag spelen. Daarna op het muurtje van het Gezellenhuis zand tussen je tenen halen. Dan moe en voldaan naar huis.


Datum: 06-08-2015
Naam: Wilbert Herbers  
img

Brouwerij d'Oranjeboom op de Don Boscostraat 15 op de achtergrond was eind jaren 60 een groothandel in dranken van de familie van der Vleuten. Ze hadden 5 kinderen , waaronder 3 meisjes. Annelies (1947) was eind jaren 60 mijn grote liefde. Wie weet waar ze nu woont?


Datum: 27-11-2019
Naam: Merel Levink  
img

Hallo, wat een leuke foto! Vanwege het 90-jarig bestaan van De Trinoom zoek ik oudere (school)foto's. Heeft iemand enig idee uit welk jaar deze foto ongeveer komt?


Datum: 29-11-2019
Naam: Paul van der Cingel  
img

Een anekdote. Zo rond 1950 was er nog geen speeltuin achter de muur links, maar werd wel gespeeld. Ik herinner mij met aan aantal jongens daar gespeeld te hebben in die tijd. Op een gegeven moment ontstond er enige commotie want er was een ruit van het bierdepot beschadigd. Er werd vlug geconcludeerd dat een van ons dat gedaan moest hebben, wat door ons heftig ontkend werd. Maar die ontkenning hielp niet, we werden met zijn allen opgebracht naar het politiebureau op de Grote Berg, een enkeling wist overigens te ontsnappen. We werden allemaal heel kort ondervraagd en niemand wist ook maar iets te vertellen. Dat was geen onderlinge solidariteit, maar we wisten allemaal zeker dat niemand van ons het had gedaan. Dat was voor de politie geen reden ons naar huis te sturen. We werden verspreid over het gebouw allemaal in de een of andere hoek gezet en werden pas uren later weer vrijgelaten. Daarna niets meer van gehoord. De ruit was niet gebroken, maar vertoonde een grote ster die nog een paar jaar te bewonderen was voordat de ruit vervangen werd.