Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 24348
Bijdrager Helmut Gassen
Jaar: 1950
Locatie 1.: Strijp |616 Strijp S
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |Philips |Nat Lab Strijp

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Nat Lab Complex

Beschrijving Beeld vanaf Veemgebouw, richting Zuid. Links: SDO met bibliotheek. SMM is met 1 etage verhoogd (chemie). Voorgrond de lange dwarsvleugel, waar alle andere vleugels op aansluiten. Achtergrond: gereformeerde Schootse Kerk aan de Schootsestraat.
Geplaatst op 28-05-2010
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 01-09-2014
Naam: Paul vander Cingel img

Het is toch niet waar zeker? Gereformeerde kerk en mijn ouders maar vertellen dat ik Ned. hervormd ben gedoopt in deze kerk.


Datum: 05-09-2014
Naam: Helmut Gassen img

Sorry Paul, ik heb me niet verdiept in de geloofsrichting van deze protestantse kerk. Het moet dus zijn: de Nederlands-Hervormde Schootse kerk aan de Schootsestraat.
Bedankt voor deze correctie.


Datum: 21-07-2017
Naam: Paul van der Cingel img

In Eindhoven was iedereen automatisch katholiek en de subtiele verschillen tussen de diverse prottestantse kerken, ja, we waren prottestanten, met 2 t's, ontging de meeste gelovigen van de Heilige Moederkerk. Maar uiteindelijk heeft het niet geholpen. De genade van het geloof is mij niet gegund geweest, tot groot verdriet van pater Leopold Verhagen, die zich later, begin 50-tiger jaren in het hol van de leeuw begaf, het NH kerkje in de Ten Hagestraat, om ons, een klein groepje twijfelaars de zegeningen van het geloof uit te leggen. Hij bedoelde natuurlijk die van het rooms-katholieke geloof.