EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

24339

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Bands / Orkesten

Onderwerp 3.:

Overige Bands / Orkesten

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Heleja`s

Beschrijving

De Heleja`s. `n Woensels orkest van Leo van Nunen die destijds aan de Jan Heijnslaan woonde waar op de zaterdagochtend altijd gerepeteerd werd. v.l.n.r. Jan Reniers drummer zanger, Leo van Nunen gitarist zanger, Ad van den Biggelaar bassist zanger en Henri Lier. Dit waren de beste jaren van de Heleja`s. Ze waren Vocaal zeer sterk waren goeie muzikanten en vulde elkaar goed aan. Ze hadden altijd de nieuwste installatie en hielden hun repertoire goed bij. Uiteindelijk zijn ze na wat wisselingen vrij snel uit elkaar gegaan. Henri heeft nog wel muziek gemaakt en is ook `n tijd internationaal chauffeur geweest. Leo heeft `n goed tandtechnisch bedrijf. Ad was huisschilder. Zowel Ad en Jan zijn na hun muziek-periode in hun vrije tijd als kunstschilders verder gegaan.


Geplaatst op

27-05-2010

Reacties:

Datum: 27-05-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Hun bassist-zanger heet Jos, geen Ad dus. Heb zelf meerdere malen met deze mannen op het podium gestaan. Als invaller-bassist, o.a. tijdens kermissen in Son en Gerwen. Altijd lachen met die mannen!


Datum: 27-05-2010
Naam: Harrie Wijgergans  
img

Klopt Ben, ik heb me vergist, stom! Jos komt nog bij mij in de winkel om kunstschilders-materialen te kopen. Ik snap ook niet dat ik dat fout ingestuurd heb. Goed dat je het hersteld hebt. Jos woonde lang met zijn gezin in een v.d. zijstraten van de Dr. Berlagelaan ter hoogte van de Hendrik Staetslaan.


Datum: 27-05-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Kan toch gebeuren, Harrie, het blijft immers muziekmensenwerk. Overigens, je komt Jos en Leo ook nog tegen op foto 17142.


Datum: 28-05-2010
Naam: Ad van den Heuvel  
img

Jan, Leo, Jos en Henri ken ik nog van de periode The Silvery Strings/Outstanding ltd. Leo van Nuenen heeft een tandheelkundig bedrijf in Acht en daar woont hij ook. Heb hem een paar jaar geleden nog ontmoet in het Dorpshuis, waar toen een optreden was van The Shadows tribute band of The Sixties tribute band (dat ben ik even kwijt). Even wat oude koeien uit de sloot gehaald met Leo. Voor meer informatie over THE SIXTIES kijk op en zie daar ook voor eventuele optredens in Uw buurt.


Datum: 27-10-2010
Naam: Janneke van den Biggelaar  
img

Wat leuk om deze foto op internet te zien. Zoals meer van die foto's van vroeger. Ik ben Janneke, de dochter van Jos. Helaas kan ik dit niet meer aan mijn vader laten zien. Hij is 13 september j.l. overleden aan de vreselijke ziekte A.L.S. Hij heeft een flinke strijd gestreden maar altijd met veel positivisme, zo was hij. Altijd vrolijk!
Ik mis hem nog iedere dag maar heb gelukkig heel veel mooie herinneringen aan hem.


Datum: 27-10-2010
Naam: Ad van den Heuvel  
img

Gecondoleerd Janneke, je vader was inderdaad een man waar je veel plezier aan kon beleven. Ik heb hem jaren gekend als drummer van The Silvery strings en Outstanding ltd. Mijn vriend de rooie Henk en ik gingen elke week naar de repetitie's bij Leo van Nuenen thuis in de Lijmbeekstraat, de straat waarin jouw vader destijds ook woonde (zijn vader, jouw opa, was kleermaker). Wij hadden een fanclub opgericht samen met jouw oom Piet en tourden overaI mee naar toe. Ik wens jou heel veel sterkte met dit grote verlies..het was unne toffe gast.


Datum: 06-03-2011
Naam: Henry Lier  
img

Hallo Janneke,
Wel wat laat, maar toch nog gecondoleerd met je vader Jos. Ik wist het echt niet.
Henry Lier


Datum: 11-08-2014
Naam: J. Bogers  
img

Ik heb ook met Jos geschilderd bij de SWS, nu Woonbedrijf. Hij was een toffe vent, altijd in voor een geintje.