EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

24325

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Bands / Orkesten

Onderwerp 3.:

Overige Bands / Orkesten

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
The Disco`s

Beschrijving

Het orkest "The Disco's" uit Strijp o.l.v. J. (Jo?) van Laarhoven. Verder gitarist H. Lathouwers, saxofonist Jo Lamers en drummer Willie Theunissen. Dit orkest heeft bestaan tot begin jaren tachtig. In de jaren zeventig was het 'n druk bezet orkest. Ze toerden door Eindhoven en omstreken met hun Ford Transit. Met carnaval speelden ze regelmatig in het Stadspaviljoen. Hielden allemaal van 'n potje bier en stonden erom bekend dat ze na hun optreden nog graag wat bleven plakken om wat te buurten en moppen te tappen. Van Laarhoven is al weer geruime tijd de stuwende kracht bij de Strijpse Kraaiers. Jo Lamers heeft nog 'n tijdje een orkest gehad met zijn dochter Monique onder de naam New Look, waarvan volgens mij Willie Theunissen ook deel uitmaakte. H. Lathouwers heeft volgens mij naderhand geen muziek meer gemaakt.


Geplaatst op

26-05-2010

Reacties:

Datum: 27-05-2010
Naam: Ad van den Heuvel  
img

Lathouwers heeft nog een tijdje (30 jaar geleden) tegenover ons op de camping gestaan in Vessem. Hij had, als ik me niet vergis, een dochter en drie zonen. Een aardige man met een heel fijn gezin.


Datum: 27-05-2010
Naam: René Vogels  
img

The Disco's hebben inderdaad met carnaval in het Stadspaviljoen gespeeld. Zij speelden in het zaalgedeelte en wij met orkest "de Brouwers" in het cafégedeelte. Als wij daar speelden speelden zij daar ook. Dit was van 1974 tot 1985. De carnavalsvereniging was De Hoveniers. Ik heb ook nog 'n cassettebandje van the Disco's. Opgenomen in 't zaaltje op 8 december 1978. Copy te krijg.


Datum: 27-05-2010
Naam: Harrie Wijgergans  
img

Inderdaad René, jullie zaten in de andere zaal. Elk orkest had toen ook zijn eigen zaal. Ik geloof dat er 1 jaar geweest is dat ze jullie samen in 1 zaal gezet hebben met de bedoeling elkaar af te lossen met muziek maken maar het bleek dat dat niet werkte. Het leek dat zowel The Disco's als de Brouwers hun eigen publiek hadden. Na 1 avond is toen alles weer teruggedraaid naar het oude. Dit is een verhaal dat Theo Conijn destijds vertelde. Ik heb nog een foto van het Rainbow-quintet, dat tijdens carnaval omgedoopt werd tot de Brouwers. Als je het leuk vindt, zal ik die naar de redactie sturen om te plaatsen.


Datum: 28-05-2010
Naam: René Vogels  
img

Leuk! Laat maar zien.


Datum: 28-05-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Op foto 8374 kom je een van de allereerste zo niet de allereerste bezetting tegen van het Rainbow Quintet. Met o.a. Joop Lamers en latere "Skyliner" Harry van den Akker.


Datum: 05-01-2016
Naam: Liesbeth Theunissen  

Willie Theunissen zat inderdaad nog bij The New Look. En het is Joop Lamers.
<< Liesbeth, we missen je e-mailadres. (Red.) >>


Datum: 08-03-2018
Naam: Jack Bierens  

Zover ik mij kan herinneren heeft Joop Lamers nooit gespeeld in het Rainbow-Kwintet. Dit orkest bestond uit Tonnie Wullems, Sjoert Nijboer, Jos Hendriks, Harrie v.d. Akker en Huub van Geffen. Later is Jos Hendriks naar het orkest van Tonnie Vos gegaan en heeft Jack Bierens zijn plaats ingenomen bij het Rainbow-Kwintet. Sjoert Nijboer is toen verhuisd naar Frankrijk en Cees Dingen heeft zijn plaats ingenomen bij het Rainbow Kwintet. Uiteindelijk is korte tijd nadien het Rainbow Kwintet opgeheven en hieruit is het Skyline Kwartet ontstaan.
Met toetreding van John Lamers is het Cees and his Skyliners geworden met zang van John Lamers. Heel veel later de Jack Bierens Band tot 1987. Jack Bierens heeft toen nog 3 jaar gespeeld bij het orkest Groep MM.
<<< Jack, we missen je e-mailadres. (Red.) >>>


Datum: 09-03-2018
Naam: Ben Brekelmans  
img

Jack, kijk eens op foto 8374. Daar zie je "rietblazer" Joop Lamers in de bezetting, als klarinettist.