EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

243

Bijdrager:

Jaar:

1944

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Strijp

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Het Lodewijk Napoleonplein en omgeving.

Beschrijving

Op deze luchtfoto ziet u in het midden het Lodewijk Napoleonplein en rechtsboven het Wilhelminaplein. Onder dit laatste zijn de gebouwen van de Technische School en de Textielschool zichtbaar. En met een grote boog ziet u de spoorlijn naar Valkenswaard. De Lodewijk Napoleonlaan lijkt hier nog niet door te lopen tot de Willemstraat. Let ook op de loop van de Gender.


Geplaatst op

10-05-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-11-2006
Naam: Pie Jonkers  
img

Achter de Ambassadeur liep vroeger een (fiets)pad richting steentjeskerk, in mijn herinnering lag op of bij dat veld ook de melkfabriek.


Datum: 12-11-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Mij staat bij dat destijds achter de Ambassadeur de Vonder stroomde. Ook lag daar speeltuin 't Vonderke. Of bedoel jij een andere plek Pie?


Datum: 12-11-2006
Naam: Frans Gommers  

Beste Pie, van heel veel zaken staan de foto's al op de site, zo ook van de melkfabriek. Daar zie je ook waar die staat. Kijk maar eens onder GROEPEN bij: 'Bedrijven - Melkfabrieken - St. Petrus.'


Datum: 13-11-2006
Naam: Matty van de Zanden  
img

Inderdaad, daar lag ook een speeltuin. Achter de speeltuin stonden hoge bomen. Daaronder groeiden in het najaar allerlei paddenstoelen. We maakten daarmee herfsttafereeltjes in een schoenendoos. Mag ook al niet meer.


Datum: 06-08-2007
Naam: Marieke Van Kuijk  
img

En er stonden ook 2 grote treurwilgen waarin we met fietsbanden slingers maakten en van de ene boom naar de andere zwierden. Het speeltuintje is naderhand verhuisd naar de plaats waar nu het belastingkantoor staat. Langs het spoor lag een sloot waarin grote holen van muskusratten zaten die wij dichtstopten met keien die wij langs de kant van de spoorlijn haalden. Als het regende had ik met mijn zussen en broer het grootste plezier als we uit het raam keken en we zagen daar veel fietsers onderuit gaan op de kinderkopjes van het Lodewijk Napoleonplein. Ik zat ook vaak op de oude ijzeren trap achter cafe ambassadeur te luisteren als Peter Koelewijn in de zaal daar aan het oefenen was.


Datum: 07-08-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

De speeltuin was in de Anna van Engelandstraat. En was genaamd: Speeltuin Marijke. Er mochten daar alleen kinderen spelen die woonden aan de spoorzijde van de Hagenkampweg. Aan de andere kant van het spoor, Mecklenburgstraat, Palingstraat, mochten daar niet spelen. Maar wij trokken wel d'n 'bimd' in. Dat was een veel grotere en fijner speeltuin. Totdat men het Genderdal ging bebouwen.