EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

24139

Bijdrager:

Jaar:

2010

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

425 Rapenland

Straat:

Woenselsestraat

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Woonhuizen-Woensel

Onderwerp 3.:

Woenselsestraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Woenselsestraat 325 - 327

Beschrijving

Voor verdere informatie over deze panden verwijzen we naar de adreslijsten bij foto 23280 (CorP (red.))


Geplaatst op

09-05-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 30-10-2013
Naam: Wim Roxs  
img

In het oude pandje in het midden, dreef een tijdlang Andre Bastiaans een reisbureau met de naam: BBTI., waar ook ik korte tijd werkzaam was. Hij was een zoon van Gerard Bastiaans, die toen een slagerij had.


Datum: 31-10-2013
Naam: Wim Roxs  
img

Eerder meldde ik, dat reisbureau Bastiaans gevestigd was op de eerste verdieping van het pand rechts ernaast, waar ook de slagerij Bastiaans zich bevond. Dat was dus niet juist. Het reisbureau was gevestigd in het mooie klassieke pandje, links ervan, op de foto in het midden.


Datum: 28-09-2015
Naam: Theo Swinkels  
img

In 1994 -95 heeft Ton Zondag hier op de hoek Woenselsestraat hoek Verschaffeltstraat dit huis gebouwd. Ik ben naar de gemeente gegaan voor een bouwplaats, die hadden ze geen meer in Einhoven was hun antwoord, waarop ik zei: bij ons in de buurt ligt nog een mooi bouwplaatsje. Tekeningen erbij genomen en gaan kijken, het was een paar honderd meter van mijn ouderlijk huis. Ze stonden ervan te kijken.
Het perseel was 390 vierkante meter. Ik moest er zelf wel gaan wonen en het moest in dezelfde bouwstijl als het huis van Bastiaans. Dat wilde ik niet want ik woon al ruim 20 jaar in Spanje (Alicante). Tom was bij mij aan het verbouwen en zodoende heeft Tom Zondag het grondstuk gekocht en er dit huis zelf opgebouwd.
Het grondstuk is verkocht door de gemeente voor 40000 gulden.


Datum: 28-09-2015
Naam: Wim Roxs  
img

Leuke geschiedenis wat dit hoekpand betreft, Theo, het klassieke pandje ernaast was, meen ik van bouwbedrijf van Asperdt. Het nieuwere pandje van Zondag op de hoek was toch in zekere mate passend gebouwd bij het reeds bestaande.


Datum: 28-09-2015
Naam: Theo Swinkels  
img

Op de andere hoek woont Piet van de Kerkhof, die kwam uit de Otterstraat, ongeveer 75 meter er vandaan. Hij was Nederlands kampioen boksen bij de militairen. Hij is getrouwd met een dochter van Sjef Reintjes uit de Otterstaat. Ik geloof zelfs dat het zijn buurmeisje was.


Datum: 29-09-2015
Naam: Barry Wonder  
img

In het pand op de hoek woonde tijdens de oorlog de familie van de Ven op nummer 325, dit pand is later vervangen door het linkerpand op de foto. Rechts van de familie van de Ven woonde aannemer van Asperdt op nummer 327 in het 'klassieke' pandje.