EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23946

Bijdrager:

Jaar:

2010

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

615 Schoot

Straat:

Frederiklaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Hoger Onderwijs

Onderwerp 3.:

HTS en MTS, Frederiklaan

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Ingang MTS

Beschrijving

Een close-up van de ingang van de oude M.T.S. - H.T.S. aan de Frederiklaan in Strijp. Op dit moment is er het R.O.C. in gehuisvest.


Geplaatst op

20-04-2010

Reacties:

Datum: 20-04-2010
Naam: Ties van den Berge  
img

In 1980 was dit nog de hoofdvestiging van het toenmalige IHBO, enkele jaren later werd dat Hogeschool Eindhoven, tussendoor nog HOZN, en weer later Fontys Hogescholen. De toenmalige algemeen directeur Herman Janssen zetelde hier. Pas in de tweede helft van de tachtiger jaren zou de hoofdzetel verplaatst worden naar gebouw R1 op het terrein Rachelsmolen.Overigens werd de naam HTS pas in 1958 ingevoerd en zoals voor vele instituties geldt was Philips ook hier de stichter..


Datum: 20-04-2010
Naam: Tini van Rooij  
img

Nadat het gebouw door het IHBO was verlaten is het ingericht voor de MLO, Middelbaar Laboratorium Onderwijs. Dit moet eind jaren 80 geweest zijn, de school heeft enige tijd leeg gestaan. Boven de deur, over de letters M.T.S., werd een bord aangebracht met de letters M.L.O. Het beeldenboek zegt: Deurbekroninhg en raamomlijsting in tufsteen, met 2 figuren symboliserend het doen en denken (praktijk en theorie). Het werk is niet gesigneerd, de kunstenaar is waarschijnlijk Jo Uiterwaal.