EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2387

Bijdrager:

Jaar:

2005

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

214 Tuindorp

Straat:

St Jorislaan

Onderwerp 1.:

Begraafplaatsen

Onderwerp 2.:

St Joris

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Begraafplaats St. Jorisparochie. (2)

Beschrijving

Het 'rust in vrede' werd hier wel erg letterlijk afgebeeld. Het graf is van een lid uit de familie Van Abbe. Correctie: het betreft een graf van de familie de Block.


Geplaatst op

04-01-2006

Reacties:

Datum: 05-01-2006
Naam: Rini Talens  
img

Ik ben er van de zomer nog geweest. Kijken of ik nog iets van de oude kerk van Stratum kon terugvinden, maar u maakt altijd foto's in de winter.


Datum: 10-01-2006
Naam: Redactie  

Het Grafbeeld is gesigneerd: L. de Vriendt. Opschrift voorzijde: Aan ons eenigst dochtertje Louise Adolphine Helene Theonie de Block. Geboren te Stratum 26 september 1874 en aldaar overleden 1 januari 1878. Opschrift zijkant: Kind dat troost in droefenis schonk. / Schoonste bloempje uit de gaarde. / Bloeien moogt gij niet op aarde. / Daarom werd gij 's hemels pronk.
Bron: Beeldenboek Eindhoven


Datum: 10-01-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Het heeft in die tijd noal wat voeten in de aarde gehad. De toestemming is toch gekomen. Heer de Block was n.l. bij de Vrijmetselarij zoals vele fabrikanten. Op een of andere manier zijn de heren er toch uitgekomen, gezien de latere opstelling van de familie t.o.v. het katholicisme.


Datum: 25-04-2007
Naam: Willem van de Ven  
img

Familie van Abbe? Ik ben er gisteravond nog geweest en het is toch echt het graf van de familie de Block van Mignot&De Block. Het graf is echter helemaal vervallen, eigenlijk zou het geadopteerd en opgeknapt moeten worden, net zoals andere graven met een verhaal op dat kerkhof.


Datum: 25-04-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Zie foto 4607 voor het mausoleum van Van Abbe.


Datum: 26-04-2007
Naam: Hanneke Deen-Hugers  
img

Willem, ik ben vandaag met mijn twee zussen bij dit graf geweest. Wij ontmoetten daar iemand die het kerkhof bijhoudt. het is inderdaad het familiegraf van de familie Mignot en de Block. Dit is het enige graf wat tot monument is verklaard op het kerkhof. Laten we hopen dat het daardoor goed geconserveerd gaat worden.


Datum: 21-05-2011
Naam: Giovanni Hartogs  
img

Een correctie op de reactie van Hanneke: dit is niet het familiegraf van de familie Mignot en De Block, dat staat zover ik weet op het St. Catharinakerkhof. Het betreft hier slechts één lid van de familie, waarom het meisje niet in het familiegraf is bijgezet is mij niet bekend.


Datum: 22-05-2011
Naam: Hans van Melis  
img

Dit is niet het familiegraf van de familie Mignot, enkele familiegraven Mignot zijn te vinden op het St. Catharinakerkhof. Remi Mignot heeft een familiegraf op Calixtus. Dit echter is een graf van de familie De Block-Mignot. De enige Mignot die hier begragen ligt is Louisa Constantia de Block-Mignot de moeder van Louise Aldolphine Helene Theonie de Block geboren op 26-09-1874 om 23:30 in Stratum [bron: BS Stratum Deel 5 Jaar 1874 Akte 67], dochter van Anthonius Alexander Martinus (Anton) de Block en Louisa Constantia (Louise) Mignot. Louise is overleden op 01-01-1878 in Stratum, 3 jaar oud.