Fotonr.: 2362
Bijdrager Peter Vermeulen
Jaar: 1992
Locatie 1.: Stratum |211 Irisbuurt
Onderwerp.: Panorama - Stadsoverzichten |Stratum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Panorama vanaf DELA-gebouw ri. Oost

Beschrijving Hoek Bleekstraat/ Vestdijk. De 3 panden linksonder behoorden tot de tegel- en sanitairzaak HIVA.
Geplaatst op 31-12-2005

Reacties

Datum: 04-11-2007
Naam: Fred Looijmans img

Volgens mij zijn het maar twee panden, namelijk de huidige nummers 31 en 33. Het rechterpand was het ouderlijk huis van mijn vader, die daar in 1923 is komen wonen. Zijn slaapkamer (die hij ongetwijfeld moest delen, want er waren dertien kinderen) was boven bij het tweede raam van rechts. Tegenwoordig zit in het pand de Interieurfabriek, een winkel met mooie originele designartikelen. Ik ben er met mijn vader vandaag eens binnen gelopen, het was koopzondag, en de eigenaresse van de winkel wist te vertellen dat de eigenaar van het pand, die ook nog enkele andere panden op de Bleekstraat bezit, een plan heeft ingediend bij de Gemeente om op die plek een gebouw van zeven (!) verdiepingen neer te zetten. Ik woon niet meer in Eindhoven en ken de politieke verhoudingen niet, maar ik hoop dat dat plan toch niet doorgaat. Als je de Dommel tussen dergelijke flatgebouwen laat stromen, wordt hij gedegradeerd tot een slootje.


Datum: 05-11-2007
Naam: Petra van Laarhoven img

Dit zijn inderdaad 2 panden. Rechts woonde de fam.Looijmans, links de fam.Viveen. Naast Looijmans, op de hoek woonde de fam.Knaapen en later de fam.Boogers.
Naast Viveen woonde de fam.Steenbeek en daarnaast de fam.van Weert-Viveen. Naast van Weert heeft de HIVA eerst gezeten.


Datum: 11-06-2008
Naam: Jan van der Meulen

Geheek rechts van de links staande panden op de foto stond nog een pand op de hoek van de dwarsstraat waarin de familie Timmermans vd.Sommen woonde. Met hun zoon Sjaak, die uitstekend kon tekenen, was ik klasgenoot op het St Joris College rond 1937. Hij emigreerde na de oorlog, toen de vooruitzichten in ons land zeer slecht waren, naar Australiƫ of Nieuw-Zeeland .
Vele namen herinner ik me nog, zoals van Laarhoven, Schenkelaars, Sliepen, Hendriks, Tops, van Dijk, Valks. Heemaf, Boon . Het afgebroken pand van Timmermans is tot op heden nog onbebouwd.


Datum: 11-06-2008
Naam: P.van Laarhoven img

Rechts naast de Prominent stonden in 1972 nog 2 woningen. Wie kan me helpen aan een foto hiervan? Ik heb daar gewoond van 1945 tot 1972.


Datum: 11-06-2008
Naam: Fred Looijmans img

Jan (van der Meulen), Jac Sliepen is verhuisd naar de Verenigde Staten. Hij was bevriend met mijn vader Jan Looijmans. Via een speurtocht op internet in digitale Amerikaanse telefoonboeken zijn we hem op het spoor gekomen. Mijn vader heeft hem een paar jaar geleden gebeld en daarna nog even met hem gecorrespondeerd.


Datum: 11-06-2008
Naam: P.van Laarhoven img

Nee, op de hoek Kleine Bleekstraat/Vestdijk, zat firma Hazemeijer. Ik bedoel, rechts van Prominent. Waar Prominent zat, was vroeger de autobusgarage, daarnaast, 2 woningen en daarnaast Sol en de Vries.


Datum: 27-02-2015
Naam: Gijp Rebel img

Hr van Laarhoven,
De twee panden waren de eerste panden die mijn grootvader heeft gekocht. Op de bouw tekening 5014 zijn deze duidelijk te zien.
Grootvader is daar begonnen met een tuinderij en heeft op het terrein een orangerie, waarin de niet winterharde planten van de heren "notabelen" mochten overwinteren.
Grootvader is later de zaadhandel begonnen op de Ten Hagenstraat. Hij heeft de grond later verkocht aan Boon die daar de busgarage heeft gebouwd.
De twee panden aan de Bleekstraat / Vestdijk zijn tot in de jaren 80 in eigendom gebleven van de familie.
De orangerie heeft al die jaren dienst gedaan als pakhuis. Hiervoor moesten we door de busgarage.
Deze vorm van erfdienstbaarheid heeft er ook toe geleid, dat bij overname door de Zuid Ooster, van het meest rechtse pand (nr 39) de halve gevel heeft moeten wijken om een doorgang te krijgen naar het achtergelegen pakhuis.
Ik heb er zelf ook nog een paar jaar gewoond totdat het verkocht werd.


Datum: 27-02-2015
Naam: Petra van Laarhoven img

Rechts van de gele band daar staan nu appartementen, op dat stuk grond hebben wij gewoond, tot 1972.Mijn ouders hadden daar een sigarenzaak. Wij zijn na overname inderdaad van het rechtse pand naar het linkse gegaan.
Ik zoek een foto van de periode 1942-1972. Kunt u mij daar misschien aan helpen?
Mw.Petra van Laarhoven