EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

23610

Bijdrager:

Jaar:

1948

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Jeugdorganisaties / Scouting

Onderwerp 3.:

Scouting, St Michael- / Hopman Latourgroep

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
3 musketiers

Beschrijving

Dit is een van de eerste foto's van de St Michaelgroep na de heroprichting na de oorlog. Wie op deze foto staan weet ik niet. ik meen Jozef de Greef te herkennnen en Vermeer maar zeker weten doe ik het niet. Hopelijk zie ik een aantal van deze mensen tijdens de reünie die ze van plan zijn te houden op 29 mei 2010.
Meer info is te vinden op de website www.hopmanlatour.nl


Geplaatst op

19-03-2010

Reacties:

Datum: 19-03-2010
Naam: Tini van Rooij  
img

Inderdaad, helemaal rechts Jozef de Greef,naast hem Pieter van den Boomen. De aalmoezenier met de alpinopet is kapelaan Vermeer die later pastoor zou worden op Acht. (foto 17130)  Staand links Leo van de Wildenberg? Staand 4e koppie van rechts Ad Sloots? De datum 1948 klopt niet ik denk een jaar of 4-5 later.


Datum: 19-03-2010
Naam: Cees van Rooij  
img

Zit links vooraan niet Cor van Hoorn de latere Hopman van de Michaeltroep? Staand achter in het midden meen ik Henk van Haandel te herkennen.


Datum: 19-03-2010
Naam: Tini van Rooij  
img

Cees, niet Michaëltroep maar Kardinaal Mindszenty-troep. En die rechts onder zit te gapen, zou dat Wim Bogers kunnen zijn?


Datum: 25-03-2010
Naam: Henk de Bitter  
img

Links vooraan is niet van Hoorn maar Jan van der Weijden uit de van Kinsbergenstraat. Zittend naast hem herken ik nog Jan Sloots en daarnaast Cor de Bitter. De datum klopt inderdaad niet ik zou zeggen 1953.


Datum: 28-03-2010
Naam: Frans Bovers  
img

Voor Ad Sloots staat Wim Keyzers, hij woonde vroeger op de Barrierweg. Tweede van rechts voorste rij zit Jan Foolen, woonde vroeger in de Woenselsestraat.


Datum: 02-05-2011
Naam: Toon Franse  
img

Naast Jan Foolen zit Ben Bovers (3de van rechts, zittend) en boven Jan Foolen is dat niet Oomen van de Kloosterdreef?


Datum: 11-09-2011
Naam: Josette de Greef  
img

Wat fantastisch om op de website zoveel foto's te zien waar mijn vader op staat! Bedankt hiervoor. Josette de Greef (dochter van Jozef en Dora de Greef)


Datum: 12-09-2011
Naam: Cees van Rooij  
img

Beste Josette, natuurlijk is het voor jou heel fijn de foto's van je vader te zien. Jij bent bevoorrecht met jouw fantastische ouders die beiden heel veel jaren zo veel voor "ons", welpen en verkenners hebben gedaan! Vorig jaar op de reünie hebben we met Dora nog veel mooie momenten mogen memoreren. Met mij, dat weet ik zeker, zijn heel veel Woenselse mannen ook super trots en dankbaar dat Jozef en Dora zo positief hebben bijgedragen aan onze verdere ontwikkeling. Maar behalve dat leerde Jozef ons ook nog een beetje fotograferen, vandaar dat er nu gelukkig nog veel foto's van onze belevenissen te zien zijn.