EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23492

Bijdrager:

Jaar:

1925

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Centrum

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Luchtfoto Tramstraat

Beschrijving

Een mooi zicht op de textielfabriek van De Haes en de tramremise aan de Tramstraat. Het terrein van de tramremise was later jaren parkeerterrein, een tijdje ook voor bussen. Het eerste huizenblok op de hoek van de Tramstraat en de Dommelstraat staat er nog. Tegenover de toegang tot het remiseterrein staat het nog steeds bestaande huis dat ooit de woning van de directeur van de tramwegmaatschappij was. Dat is het eerste huis naast het huidige Effenaargebouw. Rechts zien we aan de Dommelstraat de panden van Van den Briel & Verster, waarvan tegenwoordig alleen de voorgevel nog overeind staat, met daarachter de vijver.
Met o.a. de tramremise, let op de loop van de tramlijn door de tuin van de directeur, en met de weverij en het woonhuis van de Haes. (Collectie Aviodrome nr. 001542zr)


Geplaatst op

08-03-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-03-2010
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Rechts kijk je inderdaad tegen de achterkant van het huis van Ignatius de Haes. Links daarvan kijk je tegen de achterkant van een rijtje huizen dat De Haes liet bouwen voor zijn kinderen.


Datum: 09-03-2010
Naam: Irma van der Meulen  
img

Wat een mooie weergave van het hele complex. Tegenover het tramstation waren de huisnummers 9 en 11, de voorgevels van de lagere nummers zijn te zien op foto 972 en 12506. Is links Zeepfabriek de Lelie te zien, foto 5340?