EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2346

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

212 Rochusbuurt

Straat:

Geldropseweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Hoek Geldropseweg / St. Rochusstraat.

Beschrijving

Achter de auto, rechts de St Jorisstraat. Later (maar wanneer?) genaamd Pastoor Dijkmanstraat.


Geplaatst op

30-12-2005

Reacties:

Datum: 31-12-2005
Naam: Rini Talens  
img

In 1959 had je al de St. Jorislaan, maar heette de Pastoor Dijkmanstraat nog steeds St. Jorisstraat. Dit gaf natuurlijk een ontzettende verwarring, temeer daar men de postcodes nog niet had! Zie ook foto 2359


Datum: 04-02-2006
Naam: Koen Dircksens  
img

Toen ik in 1967 verhuisde uit Eindhoven heette deze straat nog steeds St.-Jorisstraat. Orspronkelijk heette het stuk van de huidige Sint-Jorislaan tussen Café Strauss en de Stratumsedijk ook Sint-Jorisstraat (overigens in '50 jaar het Witte Dorp in Eindhoven' Gregoriusstraat genoemd, terwijl het stuk tussen Burghstraat en Geldropseweg daar Ceintuurbaan heet.)


Datum: 08-02-2006
Naam: Willem Verstegen. Best  
img

Leuk om dit plaatje aan te treffen. De stenen van de oprit beneden links onder in beeld was de oprit van ons huis, nr. 95. De sigarenzaak op de hoek had in onze jeugd een grote aantrekkingskracht. We wilden natuurlijk allemaal roken maar mochten dit van thuis natuurlijk niet. Sigaren 'boer' Hoppenbrouwers keek daar ook streng op toe en we konden bij hen nog niets eens 1 sigaretje los kopen. Wat een grote meevaller was: we spaarden de harde kartonnen verpakking van de sigarettendoosjes. De voor en de achterzijde werden los gemaakt en in 2 verdeeld. Met de witte kant naar boven werden deze helften met je spelgenoten om de beurt omgekeerd op de stapel gelegd. Als jou plaatje dezelfde was als het vorige plaatje, dan was de onderliggende stapel van jou. Met de sigarenwinkel voor de deur waren de verspeelde kaartjes weer snel aangevuld. Helaas werkt dit systeem niet bij Holland casino. (Toinny Verstegen - van de Wiel).


Datum: 02-08-2006
Naam: Arno van Tuijl  
img

De sigarettenwinkel was van Brouwers en wij gingen altijd bij Berta Brouwers sigaretten kopen.
Berta 's dochter is getrouwd met van Doormalen en woonde in de St. Rochusstraat.
Op de andere hoek van de St. Rochusstraat zat kapper van der Weijden en daar kwam elke week de bekende zangeres Nelly Wijsbek haar haar laten doen.
De neonverlichtingsplaat met het woord coiffeur is op de foto nog herkenbaar.
Verderop richting Geldrop zat vroeger nog Cris Jansen, die gehandicapt was en boeken tegen een dubbeltje uitleende.
Ik heb zelf naast kapper van der Weijden gewoond van 1946 - 1971.


Datum: 17-11-2006
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

Als we naar school in de Tuinstraat liepen voelde iedereen in het wisselgeldbakje van die sigarettenautomaat daar aan de muur en je stond er versteld van hoe dikwijls er wat in zat. Daarna dus meteen door naar Anna vd Wiel op de hoek Hoefkensstraat- St. Jorislaan om de buit om te zetten in snoep.


Datum: 19-11-2006
Naam: Harry van der Velden  

Voor die neonletters hebben ze bij ons thuis nog een keer zwaar moeten dokken toen ik die met een sneeuwbal kapot had gegooid. Iets verderop zie je de zebra met knipperbollen, waar we door een agent overgezet werden. Stiekum staken we dan bij de Rochusstraat over, totdat oom agent ons op stond te wachten. Dat resulteerde in 50 regels strafwerk schrijven op het politiebureau aan de Grote Berg. Naast de sigarenwinkel in dat lage lichtere huisje woonde een kleermaker, die op tafel voor het raam in kleermakerszit zat te werken. Wij noemden hem Toon oom.


Datum: 15-12-2006
Naam: Peter Heerings  
img

Als ik me niet vergis is de oprit nog wel eens een twistpunt geweest tussen Piet Heerings en Gratje van de Wiel. Want van wie was nou die oprit? Maar ook hier zal wel een oplossing voor gevonden zijn. Want we hebben er als kinderen van Harrie en Nelly Heerings weinig van gemerkt.


Datum: 28-02-2007
Naam: Anouschka Schutte  
img

Op deze plaats zit tegenwoordig de kapsalon van mijn zus, Elf-Elf, maar Mw Tonny Brouwers, de schoondochter van de originele sigarenboer, woont nog steeds in het pand erboven. Toen mijn zus het pand ging huren, zat de sigarettenlucht er zo vast in, dat het zeker een jaar heeft geduurd voordat de winkel niet meer naar sigaretten en sigaren rook. Als mijn zus aan iemand moet uitleggen waar haar zaak zit, zegt ze nog altijd: 'op de Geldropseweg, waar vroeger de sigarenwinkel zat... en dan weet bijna iedereen waar ze bedoelt.


Datum: 12-12-2007
Naam: Lucas van Seters  
img

Mijn oma, (Prinsen/Dekker), woonde aan de Kettingstraat. Iedere zondag gingen mijn ouders en wij, kinderen, na de kerkdienst, altijd naar opa en oma toe. De Sint Jorisstraat werd toen nog als straatnaam gebruikt. Begin jaren zeventig is de straatnaam gewijzigd in pastoor Dijkmanstraat. Een juist jaartal kan ik niet aangeven.


Datum: 06-04-2008
Naam: Sjef Claassen  
img

In die on-Eindhovense huizen rechts woonde de familie van Tuijl.