Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 23383
Bijdrager Adriaan Verdonk
Jaar: 1986
Onderwerp.: Religie |Katholieke Kerken |Woensel, Onze Lieve Vrouwe van Lourdes

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Pastoor P. Vallenga

Beschrijving Emeritus-pastoor P. Vallenga van de parochie O.L.Vrouwe van Lourdes te Vlokhoven.
Datum: 09-12-1986.
©Adriaan Verdonk
Geplaatst op 26-02-2010

Reacties

Datum: 27-02-2010
Naam: Wim Roxs img

Na de soms onstuimige gedragingen van de oud-pastoor Odemaere, kwam pastoor Vallega als opvolger, met een juist tegenovergestelde houding. Kalm, bedachtzaam, en uiterst sympathiek tegenover zijn parochianen. Was meer een vriend van de Vlokhovense gemeenschap.


Datum: 28-08-2015
Naam: Theo Swinkels img

Van pastoor Odemare kan ik me het volgende nog goed herinneren. Ik denk het was omstreeks 1956 of 57 en de pastoor stond op de spreekstoel. Achter in de kerk stond Theo(bijnaam de pomp) die woonde naast Janus Coppelmans en zijn vader was slachter.
Theo zijn vriendin stond naast hem, pastoor Odemare riep: "wil die dame achter in
de kerk hier vooraan in de bank gaan zitten". Dit deed ze niet.
De pastoor vroeg dit nog enkele malen en werd toen boos. Hij kwam de spreekstoel af en riep wil die dame godverdomme gaan zitten.
Vlak voordat hij bij Theo en zijn vriendin was, zei Theo je ziet me hier nooit meer. Als het meisje naar voren in de bank gegaan was, werd je door iedereen aangegaapt.
De banken waren allemaal gepacht door de rijkeren, Van den Akker, Miechiels en wat rijkere boeren.


Datum: 28-08-2015
Naam: Wim Roxs img

Correct, Theo, dit heb ik ook vaker meegemaakt, met de brute pastoor Odemaere. In mijn tijd, ook zo ongeveer in 1957, stond er een groepje achter bij de uitgang en zelfs achter de pilaren, toen de pastoor hen toeriep: Als jullie niet naar voren komen, kunnen jullie beter naar huis gaan. En dat liet men geen twee keer zeggen...!
Een keer ben ik te biechten gegaan, en had iets prijs gegeven, wat de pastoor niet zinde, het werd me officieel in de biechtstoel vergeven, maar eenmaal uit de biechtstoel komend, kreeg ik toch mijn straf: een flinke draai om mijn oren..!