EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23323

Bijdrager:

Jaar:

1946

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

516 Vlokhoven

Straat:

Woenselsestraat*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Afscheid van Pater A. (Janus) van der Vleuten

Beschrijving

Vlokhoven neemt afscheid van Pater van der Vleuten die naar de missie zal vertrekken. Hier is de stoet vereeuwigd voor het huis van slager Piet Verberne (176). In het volgende huis, helaas niet op de foto woonde toen de familie Van der Vleuten (voor een overzicht zie foto 22397).


Geplaatst op

20-02-2010

Reacties:

Datum: 20-02-2010
Naam: Wim Roxs  
img

Mooie fotobijdrage, Cor, en dank zij de fam. v.d. Vleuten. Slagerij Piet Verberne kwam hier goed naar voren, en de Vlokhovense Fanfare was hier, één jaar na de oprichting, nog niet in uniform. Zo kort na de oorlog was dat ook een kostbare zaak. Lambert van Schaik was ook toen al van de partij.


Datum: 20-02-2010
Naam: Wim Roxs  
img

De zes heren in het zwart (jacket met slipjassen + hoge hoed!) waren, neem ik aan, van het parochieel afscheidscomité. Mogelijk was daar ook mijn vader, Harry Roxs bij. Meen hem zelfs te herkennen, links vooraan. In ieder geval was Nelis van Lierop daarbij (midden achter). De matrozenpakjes waren toen ook in, gezien het belangstellende jongetje; wellicht wel een zoontje van bakker Poell, die zowat tegenover slagerij Piet Verberne was gevestigd.


Datum: 20-02-2010
Naam: Wim Roxs  
img

Bij nader inzien, ook letterlijk: met gebruikmaking van de grote versie, moet ik constateren, dat vader Harry Roxs niet van de partij was, maar eerder heer Theo Michiels, de bakker. Hij zat beslist in het bestuur.