Fotonr.: 23311
Bijdrager Jan H. van Rooij
Locatie 1.: Tongelre |312 Lakerlopen
Onderwerp.: Panorama - Luchtopnames |Tongelre

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Tongelre, Lakerlopen e.o.

Beschrijving De foto is waarschijnlijk nog niet zo oud maar toch leuk voor de bewoners hun huis ook eens van bovenaf te zien. Zoals op de foto te lezen: aangeboden door het gemeentebestuur van Eindhoven. Ik kom zelf niet uit Tongelre daarom de vraag: weet iemand waarom die stadsbussen staan achter de huizen van de Hobbemastraat?
Geplaatst op 19-02-2010
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 19-02-2010
Naam: Gerard de Beurs img

Deze foto is volgens mij rond 1976 gemaakt. Toen is de gymzaal (patronaatsgebouw) naast de jongensschool op de Tongelresestraat afgebrand. Op deze foto zie je een zandvlakte waar het pand gestaan heeft. Hier is naderhand gemeenschapshuis de Ronde gebouwd. Ook zijn op de Kempensebaan de klaslokalen van de mytylschool goed zichtbaar. De stadsbussen staan bij de speeltuin in de Albert Cuypstraat. Maar waarom?


Datum: 19-02-2010
Naam: Ed van der Sande img

Is de garage van de bussen aan de Kanaaldijk in die periode ook niet uitgebrand?


Datum: 19-02-2010
Naam: Ben Brekelmans img

Op dat braakliggend stuk grond, rechts op de kop van de Hercules Segherslaan, was jarenlang een bos van verweerde en overwoekerde heipaal-koppen te bewonderen. Bouwactiviteiten bleven echter uit. Nu staat daar inmiddels een citroengeel appartementengebouw. Waarom dat zolang heeft geduurd, is me ontgaan.


Datum: 19-02-2010
Naam: Leo Laus img

Of het stadsbussen zijn is de vraag. Ik meen ooit gehoord te hebben dat de buurtvereniging/jeugdgroep (Polvo?) deze wagens gebruikte als nachtverblijf tijdens een zomerkamp in Bergeijk-Weebosch-Witrijt. Kan zich iemand dat herinneren? Ik informeer in familiekring naar namen.


Datum: 19-02-2010
Naam: Theo van den Dungen img

Het lijkt erop,dat deze (stads)bussen staan geparkeerd in de ( voormalige) speeltuin aan de Albert Cuypstraat


Datum: 20-02-2010
Naam: Dick de Beurs img

Nou Gerard de Beurs, je moet wel heel goed kijken waar de Mytylschool staat op de Kempensebaan. En die zandvlakte?  Als jij die hier rechts bedoelt, dat is wat Ben Brekelmans schrijft. Daar staan nu die mooie gekleurde, in het oog springende flats langs de Rondweg.


Datum: 20-02-2010
Naam: Anke van de Vorst img

In ieder geval is deze foto van ergens in de jaren 70. Het Westlands Bloemenhuis was in die periode gevestigd in het hoekpand Hobbemastraat / Jeroen Boschlaan. Dat witte busje zoals hier op de foto te zien is, stond in die tijd regelmatig geparkeerd op het brede trottoir bij die inrit. Ik ben daar opgegroeid, mijn ouders hadden een slijterij naast dat pand op de Hobbemastraat.


Datum: 20-02-2010
Naam: Gerard de Beurs img

Dick, links boven in beeld staat de jongensschool op de Tongelresestraat. Links daarvan heb je een gele zandvlakte. Hier heeft de gymzaal gestaan (afgebrand in 1976). De Mytylschool is ook linksboven te vinden op de Kempensebaan, de lage gebouwen met wat blauwe daken. Hier zijn het revalidatiecentrum en de mytylschool gehuisvest.


Datum: 20-02-2010
Naam: Anke van de Vorst img

Klopt inderdaad Gerard. Ik zie ook heel duidelijk de Ignatius Mavo met ook duidelijk de nieuwe gymzaal die een groot stuk van de speelplaats inneemt. Ik ben geslaagd in 1976 en zover ik me kan herinneren is toen ook met de bouw van die gymzaal begonnen.


Datum: 20-02-2010
Naam: Dick de Beurs img

Reactie op het verhaal van Anke van de Vorst. Ik weet dat het Westlands Bloemenhuis op de hoek zat en dat er een slijterij naast was. Ik geloof ook dat die slijter ook een fokker was met Duitse Staander langhaar honden, want mijn ouders hebben daar nog een hond gekocht. Aan de overkant zat ook nog een wasserette. Ik ben daar al weer 25 jaar weg en als je er nu zo door rijdt ken je het niet meer terug, zo is het allemaal veranderd. Daarom zie ik deze foto's wel heel graag.


Datum: 21-02-2010
Naam: Theo van den Dungen img

Tegenover het Westlands Bloemenhuis heeft bakkerij Houben gezeten en om de hoek, richting kanaal, had dokter Kusters praktijk.


Datum: 22-02-2010
Naam: Anke van de Vorst img

Ik denk dat Dick zoch toch vergist. Mijn vader is nooit een fokker geweest. We hebben wel altijd een hond gehad, maar ook dat was geen Duitse Staander.


Datum: 02-09-2011
Naam: Eric Kemperman img

Goh, 1976, toen woonde ik op de Kempensebaan (nr kan ik me niet meer herinneren), op kamers bij mevr. Buijs (overleden 1982). Het 2e huis in het huizenblok, 150 m rechts van de Jan Steenstraat (pleintje met de bomen). Mevr. Buijs was een gezellige kletskous, en gemakkelijke hospita. Maar in 1977 ben ik toch maar naar een 'echt' studentenhuis gegaan. En kon het wilde leven beginnen.....


Datum: 05-09-2011
Naam: Gerard de Beurs img

Eric, het huis waar jij over spreekt staat volgens mij op foto 28693


Datum: 06-09-2011
Naam: Eric Kemperman img

Gerard, bedankt! Dit klopt met mijn herinnering.


Datum: 18-02-2012
Naam: Wilma van de Gevel img

Kan me niet herrinneren dat er ooit bussen in de speeltuin hebben gestaan ... wel bouwketen voor de renovatiewerkzaamheden aan de aanbouwen. Dat zou begin jaren 70 zijn geweest ... dus Gerard, het spijt me. De enige bussen, welke ik me herinner zijn die van de speeltuinreisjes, elk jaar, die kwamen wel in de Aelbert Cuypstraat.


Datum: 19-11-2012
Naam: Hans Rikken img

Ik zie het Rembrandtplein ook nog niet in zijn definitieve vorm zichtbaar. Daarnaast zie ik helemaal rechts onder in de hoek dat de nieuwe wijk daar nog niet gebouwd is. Weet iemand wat daar heeft gestaan?


Datum: 20-11-2012
Naam: Tini van Rooij img

Hans, aan het Rembrandtplein is weinig veranderd sinds deze foto is gemaakt. Op de plaats rechtsonder is later die gele flat gebouwd met de rode kozijnen die je ziet op foto 27957. Deze plek heeft jarenlang braak gelegen, voorzien van heel veel heipalen van een plan wat nooit is doorgegaan.