EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23292

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Stanislausschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Feest St Stanislausschool

Beschrijving

Een of ander feestelijke gelegenheid van de St Stanislausschool. Ikzelf was ook aanwezig bij dit feest maar weet werkelijk niet meer bij welke gelegenheid. Ik vermoed dat we toen in het patronaatsgebouw aan de Tongelresestraat bij elkaar waren. Het zal halverwege de jaren 50 zijn geweest. Op de foto zien we in ieder geval links het hoofd der school Charles van Dijck, daarnaast Pastoor Holtus, dan met feestmuts Meester De Ruyter, Meester Oomen (de Kale Jan) en Van der Vleuten.


Geplaatst op

15-02-2010

Reacties:

Datum: 15-02-2010
Naam: Gerard de Beurs  
img

Het zou inderdaad het patronaatsgebouw kunnen zijn. Achter Charles van Dijck en Pastoor Holtus zou het podium kunnen zijn met vanaf het plafond van die zware veloers gordijnen. Hierachter lagen de spullen opgeslagen voor de gymnastiek, en de tafeltennistafels voor de zondagmiddag. alleen die wandkleden achter Meester de Ruyter geven mij nog twijfels. Ook meen ik mij te herinneren dat achter Pastoor Holtus opzij een trapje was om het podium te betreden, en dat mis ik hier.


Datum: 15-02-2010
Naam: Theo van den Dungen  
img

De reden van deze feestelijke bijeenkomst zou het 25-jarig jubileum van Charles van Dijck als hoofd van de St.Stanislausschool kunnen zijn.
Dit was in 1955


Datum: 17-05-2010
Naam: Cor Lammers  
img

Deze foto is inderdaad gemaakt op de feestelijke bijeenkomst van Charles van Dijck, hoofd van de St Stanislausschool; dit was overigens in 1954 en niet in 1955; ik heb bij de gelegenheiid nog een (lang) gedicht voorgedragen, met feestmuts! ! Als "bewijs" zal ik separaat een foto hiervan opsturen.