EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2326

Bijdrager:

Jaar:

1904

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Ten Hagestraat/Kloosterdreef*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Ten Hagestraat. (1)

Beschrijving

Met zicht op de Paterskerk. Rechts begint de Smalle Haven met op de hoek het Groen Koffiehuis. Verkopen ze aan de linkerkant op de hoek naar de Jan van Lieshoutstraat kachels?


Geplaatst op

27-12-2005

Reacties:

Datum: 27-12-2005
Naam: Wil van Hout  
img

Ik weet niet wat dat voor een fiets is maar ik herinner mij een dergelijk karretje wat eigendom van een chinees was. Hij verkocht daar pinda's uit, nadat hij er aan de achterkant was ingekropen. Hij zat het meest nabij het fietspad naar Leende op de plaats waar nu het fontijn ongeveer is. Het was in de zomer een druk fietspad in de richting van de hut van Mie Pils. Hij werd ook met regelmaat door de jeugd omvergekiepeld. Toch altijd beleefd en later eigenaar van een mooi restaurant geworden!


Datum: 27-12-2005
Naam: Rini Talens  
img

Deze straat heeft al vele namen gehad, in 1832 Kloosterdreef, 1860 was het Kanaalstraat (zal wel in 1846 gekregen zijn ivm. de opening vh. Eindhovens kanaal), maar in 1904 dus toch weer kloosterdreef (wanneer, waarom?) en die naam is in 1920 dan weer opgegeven tbv. de Woenselse Kloosterdreef.
Het gebouw links-midden is het St. Vincentiusgebouw, dat vanaf 1937 deel uitmaakte van Binnenziekenhuis.


Datum: 28-12-2005
Naam: Diny Nagel-Grave  

Wij weten niet beter of die Chinees op het Leenderfietspad heette Pinda Lekka !! Was wel lekker hoor, die zoete pinda's.


Datum: 28-12-2005
Naam: Wil van Hout  
img

Ik haal ze nog elke week (nou elke week niet) bij de Toko in de buurt bij Hans. Ga je even bij Hans buurten en hij vertelt je hoe je er moet komen. Smul ze Diny. Mag ik zeggen dat je dan ook niet meer de jongste bent?


Datum: 28-12-2005
Naam: Diny Nagel-Grave  

Je mag gerust zeggen dat ik geen 18 jaar meer ben hoor Wil. Ik ben 64 jaar, dus ook een grijze duif! Waar is die Toko Hans?


Datum: 11-01-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Hans komt er waarschijnlijk niet, of heeft geen tijd, dus een beetje verlaat maar toch lekker. In de Verwerstraat is een grote Toko en ik koop ze nog elke week.


Datum: 11-01-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Verwerstraat, Wil! Altijd druk daar in die toko, vooral als het zaterdagmarkt is.


Datum: 13-04-2007
Naam: Lies van Berlo-Kosterman  
img

Onze pinda lekka man stond op de hoek van de Rechtestraat-Vrijstraat. We zongen ook een liedje van : pinda, pinda, lekka, lekka, als je maar 5 centen biedt enz. Verder schiet het me niet meer te binnen. Ik kan hem nog vaak zien, hij hangt geschilderd bij mijn zus.


Datum: 17-07-2009
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Om terug te komen op de vraag van Peter, "verkopen ze aan de linkerkant kachels?". Daar moet dan dus de smederij van M.C. van der Heijden hebben gezeten, Kloosterdreef 10 (in 1917)


Datum: 06-09-2011
Naam: Peer Retera  
img

Het is een late reactie maar Wil vertelt dat de Pindalekka-chinees later een mooi restaurant heeft gehad. Ik neem aan dat hij het hier doelt op Pom Lai. Dat is echter niet deze chinees geweest. De familie Ching zat in Pom Lai/Blauwe Lotus en niet de Pindalekka chinees.