EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23013

Bijdrager:

Jaar:

1973

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

515 Winkelcentrum

Straat:

Winkelcentrum Woensel

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Winkelcentra

Onderwerp 3.:

WC Woensel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
WC Woensel

Beschrijving

Foto genomen vanaf het nieuwe ziekenhuis.


Geplaatst op

20-01-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-01-2010
Naam: Gerard de Beurs  
img

Het Catharina-ziekenhuis. Mijn eerste klus toen ik in juli 1973 bij Nolte ging werken. De bouw in het pand was nog volop bezig.
Wij waren bezig het parkeerterrein te voorzien van lichtmasten. Dit uitzicht van bovenstaande foto wilde mijn collega en ik ook wel eens gaan bekijken en we gingen met de lift naar de bovenste verdieping. Helaas toen we weer terug wilden gaan hingen bij de lift op deze verdieping de draadjes los uit de muur. dan maar met de trap. Echter deze hield op bij de derde etage (achteraf begrepen we dat hier een soort machinekamers waren.) Al met al heeft het ongeveer 2 uur geduurd voordat we weer de weg naar buiten hadden gevonden. Het ziekenhuis is op 19 september 1973 in gebruik genomen. Wat heeft dit met WC Woensel te maken? Eigenlijk helemaal niets.


Datum: 13-11-2015
Naam: Wim Roxs  
img

Rechts boven op de foto ziet men nog delen van de oude Woenselsestraat, van welke toen spoedig bijna alle huizen gesloopt werden, om voor nieuwbouw plaats te maken, o.a. ook het Jurriaan Pelshuis, een tehuis voor ouderen.


Datum: 13-11-2015
Naam: Wim Roxs  
img

Als ik goed naspeur op de vergrote foto, kan ik zelfs ons voormalige huis op Woenselsestraat 120 nog waarnemen. De sloop was in 1975, en de foto is van 1973 volgens Bert van Engeland, dus dat zou kunnen kloppen.