EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22969

Bijdrager:

Jaar:

1942

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

622 Het Ven

Straat:

Zeelsterstraat

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Boerderijen-Strijp

Onderwerp 3.:

Zeelsterstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Boerderij Zeelsterstraat 18 (1)

Beschrijving

In oorlogstijd werd deze foto gemaakt. Ik was toen nog niet geboren en ken deze foto niet zelf. Van mijn oudere broers en zus weet ik dat wij daar toen al woonden.


Geplaatst op

14-01-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 14-01-2010
Naam: Mark van de Laar  
img

De "groente"-familie van Gameren was/is een begrip in Strijp als het gaat om kwaliteit. Groot gezin, en vele kinderen gingen door in de groente/fruit. Ongelofelijk dat binnen 20 jaar zo'n mooi dorps gezicht van de Zeelsterstraat al was veranderd (zie foto 22970).
Ik groeide in de jaren 60 op in Strijp. Toentertijd waren er nog vele boerderijtjes aan de Zeelsterstraat. Onderweg naar de lagere school (St. Willibrordus) liepen we zelfs nog langs stallen waar paarden in stonden (rond nummer 70?). Op nummer 61 zat onze schoenmaker, in een oud boerderijtje. Nadat dat gesloopt werd, hebben we het braakliggende terrein nog jarenlang gebruikt voor het bouwen van hutten etc. Al die kenmerkende boerderijtes werden in die tijd snel afgebroken want ze werden "onbewoonbaar" verklaard. Jammer dat al die karakteristieke panden verdwenen zijn. Prachtig dat Ria de beelden nog terug kan brengen!


Datum: 21-03-2016
Naam: Redactie  
img

Van Ria van Gameren kregen we een prachtig verhaal over de oplossing van de roofoverval die hier plaats vond in 1946. U vindt dit verhaal hier: https://eindhoveninbeeld.com/verhaal_detail.php?id=54