EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22698

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

221 Kerstroosplein

Straat:

Leenderweg

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

ETOS

Onderwerp 3.:

ETOS Kruidenier / Supermarkt

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
ETOS Leenderweg

Beschrijving

Een witte Leenderweg in de vijftiger jaren. De foto toont de ETOS-winkel op de hoek van de Bottelroosstraat. De ETOS-winkel en de twee daarnaast gelegen huizen hebben reeds geruime tijd plaats gemaakt voor een grotere supermarkt.


Geplaatst op

20-12-2009

Reacties:

Datum: 20-12-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Links, op de hoek van de 1e Bottelroosstraat, Leenderweg, zat in die tijd banketbakker Bahlman. Op de foto net niet zichtbaar.


Datum: 20-12-2009
Naam: Sjan Kostermans  
img

Wie weet nog wanneer deze Etos verdwenen is ? Later is dit nog een Albert Heijn winkel geworden. En die banketbakker weet ik nog goed te herinneren. We liepen er vaak voorbij, wetend dat deze winkel toch iets te exclusief voor ons was. De voordeur zit nu nog op dezelfde plaats


Datum: 20-12-2009
Naam: Ben Dankers  

Volgens mij is de Etos daar gestopt eind 1973, AH heeft n.l. per 8 oktober 1973 het centraal magazijn van Etos te Best overgenomen dus ook de bevoorrading van de winkels. Of het meteen AH is geworden of nog even als Etos heeft gedraaid weet ik niet, maar ik dacht nooit langer dan een maand of twee.


Datum: 08-12-2012
Naam: Thea Franssen-van der Donk  
img

De ETOS is daar op de hoek verbouwd in 1974/75.Tijdens de verbouwing was er een noodwinkel op de speelplaats van de Jan Ligthartschool, precies tegenover de Wilgenroosstraat waar ik toen woonde.De filiaalchef was de heer Bosch.Na de ETOS werd het nog even Simon de Wit die van de hoek Lupinestraat af kwam.


Datum: 08-12-2012
Naam: Thea Franssen-van der Donk  
img

Ik weet nog dat ik erlangs kwam als ik naar school moest op het Mimosaplein .Dat moet denk ik in 1961 of 62 geweest zijn, toen deze winkel en de huizen ernaast afgebroken werden en het nieuwe gebouw met appartementen erboven werd gebouwd.In het huis ernaast woonde toen de fam.van Nierop en daarnaast Ploos van Amstel .Thea Franssen -v.d.Donk


Datum: 06-10-2014
Naam: Frits Cuijpers  

Aan de overzijde van de Etos kruidenier was de kruidenierszaak van den Halder zoals hij genoemd werd. Ik heb daar zo'n 15 jaar met mijn ouders gewoond op het bovenhuis van den Halder.
=== Frits, stuur je nog even je e-mailadres? = Red. ===