EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

22648

Bijdrager:

Jaar:

1931

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Overige Bedrijven / Industrie

Onderwerp 3.:

Stelleman Orgelbouwers

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Orgelbouw Stelleman (2)

Beschrijving

In 1931 begonnen Frits en Wim Stelleman een zaak in orgelbouw. In de Hyacintstraat hadden zij een werkplaats, vlakbij de woning van Wim (Pioenroosstraat).


Geplaatst op

17-12-2009

Reacties:

Datum: 29-01-2010
Naam: Wim Roxs  
img

In mijn jeugdjaren was ik bevriend met een zekere Frits, geboren Stelleman, woonachtig op de Woenselsestraat, die vaak sprak over zijn ooms, welke iets hadden met piano en orgelbouw. Later heette hij Frits v. Bokhoven, omdat zijn moeder hertrouwde met een zekere v. Bokhoven. Waren deze heren van de foto wellicht de bewuste ooms van hem?


Datum: 30-01-2010
Naam: Jo Franse  
img

Frits heeft zijn naam Stelleman aangehouden. Zijn vader was al vroeg verongelukt. Van Bokhoven is later met zijn moeder getrouwd. Zij woonden in de Woenselsestraat 134f, langs de pad naar voetbalclub Unitas. Hier op de foto is links zijn oom Wim Stelleman en rechts zijn vader Frits Stelleman. Frits zelf is ook overleden.


Datum: 30-01-2010
Naam: Wim Roxs  
img

Beste Jo Franse, dank voor jouw aanvulling op mijn bericht. Het was mij niet bekend, dat hier op de foto de vader van mijn toenmalige vriend Frits blijkt te zijn. Zoon Frits woonde inderdaad op het genoemde adres, en ik kwam daar ook veel over de vloer. Wij , mijn familie,zelf woonden toen op nr. 120. Zijn 2e vader, heer v. Bokhoven, was tijdens werdagen te vinden op markten en zat in de textielhandel.
Ben wel geschrokken over de dood van Frits. Hij was van mijn leeftijd (72), dus is hij niet zo oud geworden.


Datum: 09-08-2011
Naam: Leo de Folter  
img

Vrijdag 4 augustus was ik in het museum "Speelklok tot Pierement" in Utrecht. Veel mooie draaiorgels gezien maar geen Stelleman orgel, jammer. Bij het zien van de orgels moest ik aan mijn vroegere vriend Frits Stelleman, zoon van een orgelbouwer, denken.


Datum: 09-08-2011
Naam: Leo de Folter  
img

Beste Wim. Ook ik ben bevriend geweest met Frits Stelleman. Ik woonde in de Schootsestraat, Strijp, schuin tegenover de familie Van Bokhoven. Inderdaad de moeder van Frits is hertrouwd met Fons v. Bokhoven, marktkoopman in textiel. Ik was bevriend met Frits tijdens mijn lagereschooltijd, St. Trudoschool. Als ik me goed herinner is Frits in 2006 overleden. Hij was docent op de middelbare school.


Datum: 09-08-2011
Naam: Wim Roxs  
img

Hallo Leo, ik zag inderdaad vanmorgen, in jouw reactie, dat Frits ook een tijd met jou bevriend was. Ik heb hem leren kennen, toen ik zo´n 13 jaar oud was, en ik kwam ook bij hem thuis in de Woenselsestraat. Hij had een Friese moeder (van Bergum?) en Fons van Bokhoven was een charmante man. Een marktkoopman. Frits was een sympathieke jongen, intelligent en hoorde later dat hij in onderwijs zat. Echter helaas rdelijk jong overleden, met zo´n 68 jaar, denk ik.


Datum: 11-08-2011
Naam: Jo Franse  
img

Hallo Leo en Wim, Frits is geboren op 30 november 1937 en op 20 oktober 1994 overleden en de moeder van Frits was Rini Postma (meisjesnaam). Inderdaad een Friezin.


Datum: 12-08-2011
Naam: Jo Franse  
img

Voor de liefhebbers: Op de site van youtube kun je een Stelleman orgel horen en zien.


Datum: 12-08-2011
Naam: Wim Roxs  
img

Beste Jo, hoe ben je zo op de hoogte geraakt van alle details omtrent Frits Stelleman? Ben je in zijn familie betrokken, op wat voor manier dan ook?


Datum: 12-08-2011
Naam: Wim Roxs  
img

Halllo Jo, Frits Stelleman is maar 57 jaar geworden, als ik naar jouw jaartallen kijk, wel érg jong overleden dus. Ken je de oorzaak? Ik ben ook van eind 1937, en ik wist dat hij van mijn leeftijd was.


Datum: 12-08-2011
Naam: Jo Franse  
img

Hallo Wim. Ik ben de zwager van Frits. Hij is overleden aan een hartaanval.