EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22624

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

615 Schoot

Straat:

Ekkerstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Huishoudscholen

Onderwerp 3.:

Maris Stella

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Huishoudschool Maris Stella (1)

Beschrijving

Klas 1E Huishoudschool aan de Ekkerstraat. Achter op de foto staan de volgende namen: Ellie Verstraten, Ria v.d. Ende, Meneer Hart, Beppie van Krugten, Dimphy van Tuyl, Marlies Verbiezen, Liesbeth Sanders, Lucie v.d. Wiel, Annie Schrijvers, Betsie Leuverink, J. Aarts, Mia Maas, Marijke van Zeeland, Margriet Donker, Annemarie Arts,, Els Couwenberg, Nellie Poldervaart, Franie Coppens.


Geplaatst op

15-12-2009

Reacties:

Datum: 31-12-2009
Naam: Mieke Taphorn  
img

Wat een verschil tussen 1ste klasser & 1ste klasser. Ik sta nu zelf mee voor de klas en kom het nog steeds tegen. Soms vraag ik me wel eens af of kinderen daar geen last van hebben. Ik heb het niet echt als vervelend beschouwd. Ik leefde in 2 werelden. Burgerllijk & Artistiek, wat in die tijd anders belicht en bekeken werd. Vandaar dat ik toen ook naar Strijp op school ging. Niemand kende me daar en kon ik mezelf zijn heerlijke nieuwe start was dat.


Datum: 22-01-2014
Naam: Jan Toirkens  
img

Als de foto van 1960 is, was ik toen 20. Ik herinner me levendig dat deze jongedames altijd achter de muur van het kerkhof handbalden of korfbalden, dat was aan de zijkant van het kerkhof daar, tussen de Ekkerstraat en de Schootsestraat, zijlings van het bekende paaike daar. De jongens van de Schootsestraat hadden een levendige belangstelling voor dat korfbal, en de meisjes van hierboven apprecieerden dat maar al te graag. Dus was het veel balverlies, giegelen en proberen na afloop van het korfballen nog snel effe met een jongen af te spreken.