EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22542

Bijdrager:

Jaar:

1944

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

521 Kerkdorp Acht

Straat:

Boschdijk

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Overige Personen

Onderwerp 3.:

Woensel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Onbekende groep

Beschrijving

Op de achterkant van de foto staat: Bij Sjaantje van de Ven Boschdijk 914 Acht, september 1944 Wie weet hier meer over te vertellen?


Geplaatst op

08-12-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-12-2009
Naam: Hans Vervoort  
img

Het fietspad en het wandelpad waar de groep zich op bevindt komt me bekend voor. Deze plek is vanaf Acht richting Eindhoven een 100-tal meter voor de kruising Boschdijk/ Anthony Fokkerweg. In de huizen aan de overzijde helemaal links zit nu op de hoek, net niet zichbaar, de autohandel de Wit. Van de groep kan ik niets vertellen, allleen het bloemmotief bij de dames was erg in.


Datum: 08-12-2009
Naam: Mark van de Laar  
img

Mijn ome Karel staat hier ook op, bovenste rij 5e van rechts. Jammer dat hij zelf niet meer commentaar op deze foto kan geven. Ik herinner me hem als een optimistische, vrolijke man, een echte levensgenieter in de goede zin van het woord. Had altijd het idee dat de oorlogstijd traumatisch was geweest, zeker als je jong was. Maar uit verschillende familiealbums zie ik toch dat er in die tijd ook vele leuke momenten waren.
Mijn oom was in de jaren 50 eigenaar van Maison Elise aan de Gestelsestraat en daarna van Stomerij Elite in Gestel. Zie foto 21956 en 21965


Datum: 20-12-2014
Naam: M.v.d Ven  
img

De foto is wel op de Boschdijk gemaakt. De 2e vrouw op de foto is mevrouw Giepman v.d. Ven. De foto is gemaakt bij haar thuis voor de deur. 2 Deuren terug woonde haar zuster Rina van de Ven