EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22531

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

322 Doornakkers-Oost

Straat:

Gerard Davidstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, Kard de Jongschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kardinaal de Jonghschool

Beschrijving

De 6e klas op schoolreisje naar Schiphol. De klassen waren iets groter dan nu. Ik sta links op de 2 rij, rechts naast de dame met de regenjas. Het enige andere gezicht dat ik herken is dat van Harrie van Loon, 2e rij, 6e van rechts. >>>De grote versie is vervangen door een grote genummerde versie zodat benoemen gemakkelijker wordt (red.)<<<


Geplaatst op

07-12-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-12-2009
Naam: Martien Timmers  
img

De kapelaan die hier bijstaat is de heer Van Vroonhoven als ik me niet vergis en links daarvan staat volgens mij de heer Engberts, het hoofd van de school.


Datum: 09-12-2009
Naam: Ben van der Molen  
img

Op de onderste rij, 7e van links is Theo Mentrop (Herzenbroekenweg), 9e Louis (Lifke) Dekkers (Herzenbroekenweg), 10e Toon Vogels.
2e van rechts van Kemenade?, 2e rij uiterst links dhr den Ouden, dan dhr Jegerings, 4e van rechts met bril Jackie van der Aalst (Jan van Riebeecklaan), 2e van rechts Leo Thijssen (Gen.de La Reijstraat), volgende rij 4e van links (op trap) Jan Sauve (Gen.Cronjestraat), daarboven met colbert Toon Derijck (Dr.Willem Leijdslaan), daarboven met donkere jack Freddie Guitjens (Gen.de LaReijstraat) links daarvan "d'n dikke" Berber (Herzenbroekenweg), rechts daarvan Jan Derijck ?


Datum: 19-05-2010
Naam: ArNoud J. Walravens  
img

Op de linkertrap helemaal bovenaan rechts herken ik mezelf, woonachtig toendertijd in de Gerart Davidstraat. Op de onderste trede met bril Dick van Doorn?(Pieter Lastmanstraat),Op de rechtertrap rechtsboven Kapelaan van Vroonhoven Sjors Savonije(Jan van Riebeecklaan)bovenaan op die trap links met bril ....van de Bild?(Gen.Cronjestraat),daarboven ....Reniers?(Ary Schefferstraat),onderste rij vierde van rechts Ronnie van Dort?(vander Helststraat)tweede van rechts -reeds overleden- Sjef van Kemenade(Gerard Davidstraat)en inderdaad staande 2de rij zesde van rechts mijn neef Harrie van Loon(Transvaalweg)Prachtige foto Piet, nu 50 jaar geleden genomen. Heb jij in de Memlincstraat gewoond?.


Datum: 18-07-2010
Naam: Hugo Schenkelaars.  
img

Er zijn nog meer namen die ik me herinner dan ik dacht. Rechter trap van boven naar beneden: ? van Putten 3e rij links: Peter Kantelberg, daarnaast Kees Dubois. Eén tree lager Tiny Driedonks en Chrit v.d. Weijden. Weer een tree lager inderdaad Sjors Savonije, Hans Wijn en Frans Verspaget. Vóór Hans Wijn Ton Schenkelaars. Linker trap: Jack? van Hal (President Steinstraat) ? de Greef. Derde rij : Nico v.d. Zanden Onderste tree links van Jan Sauvé Cheil-Jan Notten In de rij daarvoor (de rij van Piet Habich): zevende van links: ? Zweegers, Dick van Nierop, Harrie van Loon, Jack Fransen, Jackie van der Aalst, (? van Litsenburg, Mevrouw Tijssen en Leo Tijsen. De laatste weet ik niet. De voorste rij : links voor aan ondergetekende Hugo Schenkelaars. vierde en vijfde van links: Tom en Peter van de Ven; zesde van rechts: Joop Jeukens?, Jeffrey Bakker, rechts daarvan Ronnie van Dordt , Jo van Vught en verder weet ik het niet meer. Helemaal rechtonder (met de handen in het haar) Ben van Litsenburg.


Datum: 17-11-2010
Naam: Joop Jeukens  
img

Beste Hugo, ik sta niet op deze foto omdat ik in die tijd op een school in Drenthe zat. Ik ben na de vijfde klas weggegaan. Wij zaten wel samen bij de verkenners. Zie bij groepen: St. Jan de Dopergroep.


Datum: 17-02-2013
Naam: Dave Bijsterveld  
img

Hallo, ik heb een vraag: mijn vader heeft als het goed is ook in deze klas gezeten, Ad van Bijsterveld, woonachtig toen, Johannes Vermeerstraat 6. Hij was goed bevriend toentertijd met van der Aalst, Frits Zwegers en Lifke Dekkers. Kent iemand hem nog en weet iemand of hij op een van deze foto's staat?


Datum: 03-04-2013
Naam: Jacques Franssen  
img

Beste mede-oud-leerlingen, ik ben bij toeval op deze site terechtgekomen. Ik sta inderdaad op deze foto (no 20), maar ik kan me (helaas?) niet eens herinneren ooit op Schiphol te zijn geweest met een schoolreisje, ook foto's uit deze tijd heb ik niet meer. Toch leuk dit eens tegen te komen. Ik woonde toen op de Herzenbroekenweg en ben op mijn 16e naar Strijp verhuisd.